Stephan Panev, Infragreen и Stefak

icon
Sofialive.bg

Не остана много до партито на Gernot Bronsert от берлинското електронно дуо Modeselektor. Той ще зарадва българските меломани с новия си диджей сет, миксирал последното от музиката на Modeselektor и някои парчета от албума им Moderat - съвместен проект с германския електронен музикант Sascha Ring, още известен като Apparat.

Събитието е във вече доказалото се Студио Орфей, а другата яка новина е, че през пулта ще минат трима български диджеи, които ще представят най-новите си проекти. Говорим ти за Infragreen, Stefak и Stephan Panev.

Вечерта открива Боян Бойчев-Infragreen от Sofia Beats, който сериозно ще вдигне летвата с лайв сет, събрал инвазивни синт сола, подскачащ бас и космически акорди. В музиката му често присъстват различни стилове от соул, джаз и фънк, през хип-хоп, до съвременни електронни бийтове, а неслучайно през 2013 Balkansky и още куп родни и чужди продуценти ремиксират траковете от EP-то му Another Fantastic Planet.

infragreen_837
Боян Бойчев-Infragreen

Втори зад пулта ще застане Stefak от Swine Riddim, който има голям принос за развитието на родната тек-хаус музикална култура. Още през 2004 заедно с група приятели създават сайта tech-house.info и дават началото на концептуалната музикална поредица United In House. Бил е селектор на Mellow Music Festival и Contemporary Art Fest и е имал куп други колаборации с различни артисти и организации.

stefak_604
Stefak

Третото българско участие на събитието ще чуеш за десерт след сета на Gernot Bronsert от Modeselektor. Става въпрос за Stephan Panev (на водещата снимка) - диджей, продуцент, композитор и видео артист със собствен лейбъл и клубни вечери, които ще разпознаеш под името KOMPONENTI. В момента бачка по третия си студиен албум, от който в края на миналата година излезе и сингълът "Interstate". Стилът на Stephan Panev върлува между техното, минимала, дъбстепа и електрониката, а често музиката му върви с изработени от него визуални концепции и видеа.


Това засега от нас, а от теб очакваме настроението като се видим на партито.

Билети по 25 лв. от Eventim,
а има и по 20 лв. в магазин
Яко на ул. Граф Игнатиев 43

Ресторант за индийска и непалска кухня