Родопите те канят на Transfiguration Festival

icon
Sofialive.bg

След месеци на подготовка сега екипът на Transfiguration Festival, който ще се проведе в родопското село Долен от 6 до 9 август, пусна билети в мрежата на Eventim. Бързаме да ти кажем, че количеството е ограничено с оглед особеностите на терена и мястото на фестивала. Така че само 1024 души ще могат да си купят билет и да се насладят на изживяването в планината. До 10 май включително билетите ще струват 110 лева, а след това цената им става 130.

 Dolen village Transfiguration Festival image

Село Долен е архитектурен и исторически резерват и заради духа на мястото, организаторите изграждат изцяло съобразена с него фестивална архитектура. Това означава, че амфитеатралната главна сцена, шатрите, кръглата малка сцена, всички допълнения към фестивала и местата за продажба на храна, напитки и артикули, ще бъдат изградени изцяло от естествени материали. Затова и броят билети е ограничен - за да може публиката да се потопи изцяло в духа на Transfiguration Festival.

Подсещаме те, че сред имената на фестивала са Бalkansky с Теодосий Спасов, турската група Baba Zula (на втората снимка горе), Исихия (на първата снимка горе), които излизат за първи път на сцена след 10-годишна пауза, алтърнатив героите smallman, Irfan (на третата снимка горе), които скоро ще пуснат третия си албум, както и много електро проекти като The Third Man на Иван Шопов, Mytrip, Vataff, а ателиета и работилници ще подготвят Роботев, Ивайло Петров, АСЕМ, които са майсторите на хармоничното строителство. Ако пък ще водиш деца, да знаеш, че грижата за хлапетата поемат хората от Бъдеще сега. Интересна е и премиерата на пълнометражния документален филм Това е България. И тепърва ни чакат още изненади в афиша.

smallman image transfiguration festival

От днес е обновен и напълно функциониращ уебсайта на Transfiguration Festival. За да бъде удобен и достъпен фестивалът, организаторите са се погрижили да има опция за настаняване в селата в община Сатовча, в близост до Долен. Предвидени са охраняем къмпинг лагер и охраняем паркинг, безплатни за притежателите на билети. Специални бусове-совалки ще превозват отново безплатно феновете, които ще отседнат в околните селища. Те ще превозват и пътници от Гоце Делчев, така че ако хванеш автобуса от София или Пловдив до града, ще можеш да си сигурен, че ще имаш как да стигнеш до Долен. Пълният им график ще бъде публикуван в края на юли. Докато чакаме още подробности, предлагаме да отскочиш до Youtibe канала на фестивала, където можеш да гледаш няколко готини клипчета за участниците на Transfiguration Festival.

Сръбски ресторант