Нова година, нов късмет

icon
Sofialive.bg

Точно така, театралците са на прага на новата работна година. Очакват ни познати заглавия, премиерни проекти и цял нов театър (който ще заработи през октомври). А сега по същество.

Театър, любов моя image

Театър, любов моя! е първата постановка от афиша на Театър 199 (на 14 септември от 20:00), който за настоящия месец се състои от познати заглавия. В Сълза и смях вече се игра Бившата жена на моя живот, а в петък (4 септември) можеш да гледаш Многоклетка. Театър Българска армия пък започва сезона в София със Завещанието на целомъдрения женкар с Леонид Йовчев и Гергана Данданова на Голяма сцена и Емигранти на Камерна сцена Миракъл. Преди това театърът гостува в Пловдив с представленията на Камен Донев Възгледите на един учител за всеобщата просвета и Възгледите на един учител за народното творчество.

Емигранти image

Театър София също се разписва из България с Олд Сейбрук и последният страстен любовник на Аполония и премиерното Ние сме вечни в Пловдив, а в столицата първи в списъка е спектакъла Комедия от лъжи на 17 септември. Тук слагаме дебела удивителна и препоръчваме да си освободиш петъка, 18 септември, когато можеш да гледаш Антигона на Иван Добчев сред археологическите останки на ротондата "Свети Георги". Народният театър подготвя официално откриване на сезона с Процесът против богомилите от Стефан Цанев - премиерно представление на Маргарита Младенова с Деян Донков, Теодора Духовникова, Иван Бърнев, Рени Врангова, Стефания Колева и още, за което ще ти разкажем след броени дни. Другите две чисто нови заглавия в репертоара са Лунатици и Дългият път на деня към нощта.

Антигона image

И така - с тези заглавия някои от театрите те поздравяват за новата година, а други салони тепърва ще изкарат новите си програми. Чакаме ги с нетърпение и скоро ще се разпишем в опашките за билети, които ни липсваха цяло лято.

Галерия