Викинги акостират в София

icon
Sofialive.bg

Ако си падаш по скандинавската митология и история, обичаш легенди за битки и приключения, безспорно си гледал сериала Викинги. И познаваш епичната и красива музика към него. Е, Transfiguration Festival и Национален дворец на културата имат добра новина за теб, защото заедно канят Wardruna - норвежките музиканти, които стоят зад страхотния саундтрак на филма. Групата не е от най-често концертиращите, като държи много на концепцията и атмосферата на концертите си и всеки техен лайв е събитие. А този на 25 февруари е единствен за Wardruna в началото на 2016 и тук очакваме много гости от чужбина.

wardruna image

И това далеч не е краят на новината. Домакин на събитието ще бъдат родните любимци smallman. Надали има по-удачна банда, която да забие с норвежките викинги. Така в НДК ще се насладим на традиционни мелодии от два европейски полуострова - Скандинавския и Балканския.

smallman image

Концертът ще бъде в Зала 3 на НДК на 25 февруари, като билетите вече се продават на касата на НДК. Първите 100 от тях са на специална коледна цена от 50 лева. Общото количество билети е ограничено, затова е хубаво да действаш бързо, ако искаш да хванеш незабравимото шоу на живо. От Transfiguration Festival и НДК обещават специално създадена за събитието сцена и невероятно аудио-визуално шоу. Очакваме още подробности и вече се гласим за среща с Wardruna.