50/50

icon
Sofialive.bg

Историята на филма е следната - преди шест години (когато е само на 25) сценаристът на лентата Уил Райзър получава тежката диагноза и шансовете му да оцелее са точно петдесет на петдесет. Става въпрос за рядка форма на рак на гръбначния стълб (а той, горкият, нито пие, нито пуши) и единственият изход е тежка химиотерапия. За щастие Уил минава през цялата трагедия като герой с малко помощ от най-добрия си приятел - актьора Сет Роугън, който тук играе себе си. Накрая двамата запретват ръкави и правят въпросния филм - „Бяхме гледали сума ти драми за рака, но нито една комедия, така че не му мислехме кой знае колко", обяснява сценаристът за първоначалната идея.

Ролята на Райзър е поел Джоузеф Гордън-Левит от Генезис, а на режисьорския стол е седнал Джонатан Ливайн, който пък прибра наградата на публиката от Сънданс 2008 за една друга веселба - The Wackness.

с една дума
КОМЕДИЯ. Първата филмова смехория е L'Arroseur Arrose на братята Люмиер - премиерата й е на 10 юни 1895-а. Тя е дълга само 49 секунди и в нея става въпрос за един градинар, един маркуч и едно хлапе с подли помисли.

Ресторант за естети с интернационално меню