Чужденецът

icon
Sofialive.bg

Франсето всъщност е Любомир Ковачев, на когото темата хич не е чужда - вероятно си го виждал като Кристиан Сартори в сериала Забранена любов по Нова ТВ, но може и да не си. Освен това е завършил актьорско майсторство в Лион, от което акцентът му е станал мазничък като камамбер, а на всичкото отгоре е печелил награда от Кан 2006 за ролята си в късометражката La botte de guerre на режисьора Реда Мустафа.

Другият френч кънекшън във филма са шотландският боец Кристоф Ламбер (вербуван по мейл от Илиев) и телевизионната актриса Катрин Готие (също и водещ по Radio FR3 цели осем години). Те играят майката и баща на нашия Любомир, който идва тук в командировка, случайно налита на красивата простакеса Саня Борисова (и тя от Забранена любов) и му пада ченето. После се почват едни преследвания и увещания, в които помага най-добрият му приятел (пак Илиев, който е и сценарист), за малко се намесват ченгето Асен Блатечки и селския доктор Георги Кадурин, а действието чат-пат се мести от България във Франция.

е една дума
КАМАМБЕР. Сиренето се прави от 1791-ва, но става изключително популярно заради Първата световна война - тогава попада в мизерното меню на френските войници.

Текст Мартин Дончев

Ресторант за бърз сандвич