Круд 3D

icon
Sofialive.bg

Праисторическата епоха се сдоби с още една анимация. С тази разлика, че Круд не е особено смешна в сравнение с Ледена епоха например. Изобщо няма да отваряме дума за Семейство Флинтстоун. Ако оставим настрана, че филмът е лишен от достатъчно хумор, трябва да се отбележи, че работата, която аниматорите са свършили, е възхитителна - обърни специално внимание на контраста между черно-белите полутонове на пещерата, в която Круд се приютяват, когато се стъмни, и багрите, които украсяват света, когато слънцето изгрее.

krud_800

Основната фабула е позната от памтивека - консервативен баща, който предпочита да държи цялото семейство на сигурно място в тъмната пещера, и бунтуваща се дъщеря, която един ден се измъква от опеката на таткото и налита на приятен младеж, който тамън е открил огъня и обувките (източник на голям смях), както и опитомяването на дивите животни. Гай, младежът, видимо представлява съвсем различен вид - с по-изправена стойка, с по-високо чело, и искрите, които прехвърчат между него и Ийп (дъщерята на Круд), подклаждат днес спорове сред палеонтолозите дали е имало такова междувидово смесване в онези древни времена.

Разбира се, на пещерното семейство Круд ще му се наложи бързо-бързо да обърне гръб на статуквото, защото, както предупреждава Гай, идва промяна: „Нашият свят е към края си. Утре е място, където всичко е по-добро." Земетресенията, вулканичните изригвания и лавата доказват правотата му.

с една дума
ОПИТОМЯВАНЕ. Смята се, че първото опитомено диво животно преди 33 хиляди години е кучето, доста по-късно е одомашнена овцата и прасето.

Текст Евелина Турмакова