Върколакът 3D

icon
Sofialive.bg

Статистически погледнато, персонажът на Логан е единственият положителен, който се появява във всички досегашни филми под знаменателя X-Мен. И преди да си се заровил в петте ленти, за да ни провериш, уточняваме, че в Х-Мен: Първа вълна Върколака изпрати Чарлс Ксавие a.k.a. Професор Х и Ерик Леншър a.k.a. Магнито да си го начукат. И толкова. Типично в негов стил той продължи да си пие питието и остави двамата да си вербуват млади объркани мутанти за битката със Себастиан Шоу.

Историята на Логан се нищи задълбочено в трите първи филма от поредицата, и пак не успя да се доразнищи. Затова и Гавин Худ зарови надълбоко в нея и извади на бял екран Х-Мен Началото: Върколак през 2009-а. Което хвърли пълна светлина около историята на сърдития герой с пура.

the-wolverine_800

Странно е, че най-голямото желание на човечеството - безсмъртието и възможността да се възстановяваш и след най-дълбоката рана, е такъв дерт за Логан. Но, очевидно, привилегията да оцеляваш въпреки всичко си има цена. Във Върколакът Хю Джакмън продължава да се тюхка над своята мутация, като бори най-вече себе си с въпросителни около личността си. Затова и вторият филм само за него предлага достатъчно все в тази посока.

Различното този път е, че Логан за първи път е уязвим. Без безсмъртието си той ще трябва да се изправи пред противник, който, като истински самурай, доста лесно ще ти резне гърлото. Изпитанието, а и целият филм, е не само за лабилната физика на Върколака, но и за отприщените демони от главата на мутанта. За да е още по-забавно, като за истински фенове.

А дали споменахме, че се появява и Джийн Грей (Фамке Янсен)... Която, между другото, е една от малкото мутанти ниво Omega. Ха!

с една дума
МУТАЦИЯ. Мутациите са движещата сила на еволюционния процес. Тези, които не осигуряват предимство на организма, се определят като вредни, и в джунглата, наречена естествен подбор, отшумяват. Полезните пък си се лепват трайно за организма, давайки му преимущество пред останалите.


Текст Еди Колев