Синдикатът (Дистанции)

icon
Sofialive.bg

Е, невинаги трябва да имаш препълнен джоб, за да правиш готини неща. Дори напротив. Доказва го новият некомерсиален проект Синдикатът, сниман под формата на кино сериал. Концепцията представя - понякога с усмивка, понякога с болезнена сериозност - съществуването на ново общество, мафия от артисти, на име Синдикатът. Идеалната цел на тази група е съживяването и разпространението на изкуството и културните ценности в България, но освен това - и проследяването на техните последствия.

Първата прожекция на резултата от проекта показва пилотната серия на филма, кръстена Дистанции. Тя се фокусира върху първоначалния инпулс, който провокира, а адресати са три основни групи хора - артистичното съсловие у нас, българското общество и държавното управление (която, би следвало, да насърчава създаването и разпространението на изкуство).

И така, чрез различни жанрове и стилистики, събрани в обща видео платформа, Синдикатът ще се опита да възобнови функцията на изкуството да провокира, да подпомогне артисти от различни сфери и да поощри младите творци и всичко това, докато върви срещу комерсиалните тенденции.

Средствата за заснемането на всяка следваща серия ще
се набират чрез продажбата на билети, които са на стойност 5 лв.