Deniz Koyu

icon
Sofialive.bg

На Дениз още от малък му било ясно, че ще се занимава с музика. На пет започва да свири на пиано, след това открива синтезатора и барабаните, както и Depeche Mode, Daft Punk, Kraftwerk и Cassius. Тийнейджърските му години, общо взето, минават в импровизираното му студио, където смело експериментира, и зад диджейския пулт в разни клубчета.

В по-предните редици на обещаващите млади диджеи Deniz Koyu влиза през 2011-а с двата си сингъла „Tung" и „Hertz" и с ремикси на хитове на James Blunt и Kaskade, които се наместват в сетовете на когото се сетиш - Swedish House Mafia, Tiesto, David Guetta, Calvin Harris, Fedde le Grand. Последният е голям фен на Дениз, посочва го за своя любим млад диджей и продуцент за 2011-а и оттогава двамата често работят заедно.

2012-а също не беше лоша за комшията (който всъщност е роден в турско семейство в Германия). Попадна в списъка на MTV с изгряващи звезди, участва на големи събития, като Ultra Music Festival Miami, Sensation White и Mysteryland, издаде няколко много добри сингли и ремикси. Стартира и собствено радиошоу Bongbastic. От него ще ти стане кристално ясно с какво Дениз ще ни махне главите този петък - с любопитен микс от лек хаус, тук-там вокалче, доста твърдичък прогресив, яко електро и откровен тек-хаус. Ще бъде интересно.

Билети по 20 лв. има на белия бар в Yalta и в мрежите на Eventim и TicketStream

Текст Тодор Пеев