AYO от Германия

icon
Sofialive.bg

Старите хора казват, че когато даваш име на дете, трябва хубаво да си помислиш, защото орисията, която му изсипваш в момента на кръщаването, ще му остане за цял живот. Какво ли са си мислили родителите на AYO, когато са й дали името Joy (Радост, б.а.)? Вероятно са искали да бъде щастлива и леко да преминава през живота. Но пък животът, както знаем, обикновено си има други планове.

AYO не е имала най-щастливото детство. Родена е в семейството на нигериец и румънка някъде около Кьолн, Германия. Когато е на шест, майка й влиза в затвора заради пристрастеността й към хероина, която си има последствия, много ясно. Малката Joy заедно с другите три деца на семейството започва да обикаля сиропиталища и приемни семейства, докато не я връщат обратно при баща й, когато е на 14. Малко по-късно написва първата си песен, а баща й, който освен всичко друго и диджейства от време на време, й помага, защото вижда таланта й.

Спираме със сърцераздирателната биографична справка. Искахме просто да ти обърнем внимание на факта, че тази изключително красива и грацилна жена, носеща едно от най-приятните имена (псевдонимът й AYO значи също „радост", б.а.), се е борила стабилно с всички гадости, изсипали й се на главата. Радостта не е била константа в живота й, както би трябвало, ако спазваме орисническите правила. Номерът при нея е, че всъщност е орисана да носи радост на другите. На децата си, за които говори страшно много, на съпруга си Patrice, когото също не бихме отказали да видим на живо у нас, на публиката си, която очевидно я обожава, защото албумите й са с платинен и двойно платинен статус.

За нея може да ти говорим още, защото има какво, но по-добре да я чуеш на 19 юни в Зала 3 - тя си казва всичко с музика. Досега е успяла да я побере в четири албума. Свирила е из целия свят, включително и в Нигерия - родната страна на баща й. А сега, макар и с малко закъснение от определената първоначална дата, идва и у нас.

За финал ще ти доверим нещо, което самата AYO ни сподели. Питахме я какво е щастие и тя ни отговори следното: „Не знам какво е щастие. И това е съвсем нормално. Но съм се научила да разбирам кое НЕ е щастие и да се отървавам от него на мига."

Билети от 40 до 70 лв. от Ticketpro