Jamiroquai от Лондон

icon
Sofialive.bg

Особено този хубостник на снимките, за него сме убедени, че не е точно оттук. Дали ще си паркира хеликоптера в природен резерват за птици, дали ще отменя концерт половин час преди излизането си на сцената, дали ще се обяснява, че не е соло артист и Jamiroquai всъщност е името на бандата - все така симпатичен си остава.

Групата се събира през 1992-ра след разочарованието на Jay Kay, че не го взимат за вокал на Brand New Heavies. От първоначалния състав до наши дни в Jamiroquai не е останал никой, освен фронтменът, разбира се. Което малко или много доказва твърдението, че в тази великолепна джаз/фънк/ейсид джаз банда нещата се въртят около Jay Kay, ако и той от време на време да се опитва да ни убеди в обратното.

jamiroquai_1068

След албумите издадени за Sony (не е им е бил хлабав договорът, така да знаеш) Jamiroquai си отдъхват творчески и започват да експериментират свободно. Било е нещо като лейбъл иго или поне така звучи от устата на барабаниста Derick McKenzie.

Ескпериментите продължават до 2010-а, когато излиза последният им албум - Rock Dust Light Star. С него са и на турне горе-долу оттогава. Обещават ни нова тава съвсем скоро, така че ослушвай се.

Някой път ще ти разкажем малко по-подробно за светлата личност на Jay Kay, за слабостта му към мита за минотавъра, за увлечението му по бялата линия, за десетките суперредки коли, които притежава, че даже и за индианското племе Iroquois, дало част от името на Jamiroquai. Сега обаче няма време, че концертът е довечера. Отивай да си купуваш билет, ако не си я свършил тази работа досега. Разбрахме, че има все още и, хайде, със здраве.

Билети от 60 до 120 лв. от TixGate


Текст Борис Иванов