Submotion Orchestra

icon
Sofialive.bg

Едно пиано ни събуди тази сутрин и лекичко ни прошепна, че е крайно време да спрем да пренебрегваме есента. Дръпна ни завесите, накара ни да фокусираме гръбчетата на котките в двора и ни помогна да видим, че градът вече свиква с новия сезон, а ние още се бавим.

После към пианото се включи и един малко меланхоличен тромпет. Взе да ни разказва разни работи, които не са много за пред хора, така че ще си ги спестим. И накрая се появи гласът, който тотално ни отвори очите. Кристалното звучене на Руби Ууд от Submotion Orchestra свърши тази работа по-добре, отколкото може да си представиш. Ако не вярваш, убеди се сам.

А в цялата есенна картинка най-приятно ни зарадва фактът, че този тромпет, това пиано и този глас, подкрепени брилянтно от меки перкусии и дълбок бас, ще ни се изсипят по главите и ще ни полепнат по музикалните душички съвсем скоро. Submotion Orchestra ще бъдат в Mixtape 5 на 4 октомври, за да ни осигурят суперценното преживяване да бъдем на техен концерт и да чуем целия космос, дето се лее от песните им, в абсолютната му прелест.

so_web5_800

Заедно с тях, разбира се, е и диджей Ruckspin, за когото можем да вадим суперлативи от голямата кошница, но смятаме този път да пропуснем, понеже в същността си музиката няма нужда от хвалба. Само ще ти кажем, че той се е посветил на няколко проекта, един от които Submotion Orchestra, и че ако евентуално си диджей някакъв и си сглобяваш сетовете точно в този момент, грях ти на душата, в случай че не го включиш в тях.

Картинката за 4 октомври се допълва от Tekniq и Tommy Gun от True Badness и личните ни любимци (але, але, але!) 1000names.

И за да обобщим, гледай да не пропускаш. Повече нищо няма да ти кажем, понеже не виждаме смисъл да те надъхваме излишно. Тази красива музика заслужава друго отношение. И то не може да бъде изразено в някакъв си текст. Просто трябва да се чуе.


Билети има тук. Първите 50 са по 15 лв., след това по 20 лв., а на входа - 25 лв.
Виж повече за събитието

Текст Боряна Телбис