Quantic live band

icon
Sofialive.bg

Вторaта визита на многопластовия британски продуцент и артист Quantic (Уил Холанд / Will "Quantic" Holland) ще се отличи не само с участието на различни музиканти, но и с представянето на съвсем новия му албум Magnetica.

Парчетата в него преоткриват електронното звучене с умело вплетени реге, фънк, соул, боса нова и дъб елементи. Петнадесетият студиен албум на британеца демонстрира перфектното съчетание от културното многообразие на Бразилия, Ямайка, Етиопия, Ангола и още. В проекта взимат участие Pongolove oт Buraka Som Sistema с емблематичното за албума парче "Duvidо", етиопецът Dereb the Ambasador с "Arada" и неповторимата Alice Russell с "You Will Return". Разписват се още вокалистите Lara Renno и Thalma De Freitas от Бразилия и Nidia Gongora от Колумбия.

nidia_gongora__quantic_1024 

Творческият процес при Quantic представлява многократно и многопластово моделиране на звука, който винаги е пропит от средата и мястото, на което твори. Експерименталният подход е водещата сила при появата на първия му албум, който пише у дома в студиото си. Уил използва бийт семплинг основа, вдъхновена изцяло от музиката на 70-те, която майсторски комбинира със звука на модерни инструменти. Следва албум, с който артиста прави препратка към влиянието на американския ритъм & блус, като изполва дръм и хип-хоп мотиви, семплирани с фънк и соул елементи.

През 2005-а обаче прави рязък завой и хваща латино вълната, което допълва звученето на Quantic с кумбия, соул и салса, a малко по-късно и с афро-колумбийски и реге елементи. В този период се появяват и излкючително успешните му колаборации с продуцента Nicodemus и покоряващия глас на американската соул певица Спанки Уилсън (Spanky Wilson). Разбира се, едни от най-емблематичните му и хитови проекти си остават тези с Mr. Scruff от Ninja Tune и британската соул певица Алис Ръсел (Alice Russell).

Определено зад псевдонима Quantic седи пъстра творческа личност - китарист, акордеонист, студио инженер, музикален селектор, режисьор и автор на куп ремикси.

Билети по 25 лв от Eventim


На снимката в текста: Nidia Gongora и Quantic