Planet of Zeus от Гърция

icon
Sofialive.bg

Планетата на Зевс орбитира някъде перпендикулярно на Гърция. Иначе няма как съседите ни да вадят такива гръмовержни рокенрол банди. При това не са никак малко. На 28 август в Mixtape 5 ще видим една от най-силните гръцки групи, атиняните Planet Of Zeus, при това със солидно рамо на софийските банди Brond и The Flying Detachment.

planet_of_zeus_650
Planet of Zeus

Тази пролет Planet Of Zeus издадоха третия си албум Vigilante, който, да си кажем честно, е толкова напомпан рокенрол запис, че ни стана абсолютен фаворит, когато ни хванат лудите и ни се дослуша мощен рокенрол. Толкова е шумен и с толкова хващащ звук, че дори и съседите ни вече го обичат. Миналата година бандата подгря гигантите Clutch в Солун и Атина, а тази тръгва на голямо самостоятелно турне в Европа, като първата дата от него е именно концерта им в София.

Brond са шумен и хипердинамичен алтърнатив/пънк рок проект, който се роди от отломките на урбанистичните пънкари GRДD. Първият им концерт всъщност беше в две поредни вечери, като загряха два пъти прецедентът Kylesa. След това свириха и с уелския стоунър квартет Sigiriya и... това беше. Сега ще ударят и нови парчета, чуваме.

planet_of_zeus_1024
Planet of Zeus

Имало, в продължение на 4 години, супер готин и веселяшки гаражен рокенрол в София, който черпеше с песни за пиячка, мацки и нещата от живота. Блус, ама в рок одежди. После Booze Brothers се пръснаха на молекули, но две от тях (китари и глас) се сляха в ново ядро - The Flying Detachment. Там надничат още и по една мутра от Murder Of Crows и врчанаските диванета Junk Yard. Музиката е настъпателен рок, с много груув и пот. И си плаче за бира. А в четвъртък ще е и дебютът им на сцена. Три чудесни причини да се пуснеш вечерта в Mixtape 5, нали?


Planet of Zeus, Brond и The Flying Detachment са на 28 август в Mixtape 5
Билети по 10 лева от Eventim, 15 лева в деня на концерта

На снимките най-горе: Planet of Zeus (първата) и Brond (третата)