Samhain Eve

icon
Sofialive.bg

Тази вечер е Сауин (или Самхайн, или Хелоуин) - нощта, в която зимата и мракът поглъщат лятото и светлината; когато границите между света на живите и този на мъртвите изтъняват и духове и призраци бродят сред нас. И какъв по-подходящ момент три ъндърграунд банди, свирещи тъмна и ритуална музика, да съчетаят сили за общ спектакъл?

Upyr (на първата снимка) са родната гордост, нагазила в най-тъмните и тежки води на дуум метъла. Всеки техен концерт е ритуал, а групата представя мрачни и артистични музикални пиеси, съчетани с впечатляваща визия и солидно звучене. Вече имат издадено демо Altars/Tunnels (на диск и касетка), което обра страхотни отзиви в специализираната преса в цял свят. И са най-стабилното заявление за световната дуум сцена, което имаме тук.

samhain_eve_960

Obsidian Sea (на втората снимка) свирят традиционен дуум метъл - такъв, какъвто го знаем от 80-те и звученето на банди като Saint Vitus, Count Raven и цялата вълна италиански мракобесници. Първият им албум Between Two Deserts излезе преди две години и вече е напълно разпродаден, а току-що тримата завършиха работа и по втория си запис, който ще излезе в началото на 2015. И са страхотни на живо, ако обичаш тежки китарни тонове, напевни вокали и бавен, плътен ритъм.

Vokyl (на третата снимка) свирят техничен и мелодичен прогресив дет метъл и са на сцена от 2010. Дебютът Аз търся човек излезе в началото на тази година, а всички текстове на песните им са само на български език - доказателство, че за талантливия артист изразните средства могат да са всякакви.

Така че, ако твоята представа за честване на древните празници включва ритуална музика, мрачна атмосфера и сродни души - е, вярваме знаеш какво да направиш в петък след залез.

Upyr, Obsidian Sea, Vokyl свирят на 31 октомври в Jet Rock от 21:00
Билети по 10 лева на входа на клуба