Smallman

icon
Sofialive.bg

За smallman напоследък не се говореше често, но това е на път да се промени. Тази пролет момчетата излязоха от мълчанието си, като през зимата напомниха за себе си и с концерта на викингите от Wardruna, който откриха с гръм и трясък. Оказва се, че smallman са подготвяли немалко изненади - не на последно място и нова музика. Също така групата е надъхана за много концерти извън страната, като току що забиха ударно пред няколкостотин души в Букурещ и Нови Сад.

2_1200
smallman (фотография Ивайло Петров)

Този четвъртък, 21 април, в club Terminal 1 smallman излизат с първия си хедлайн лайв у нас от повече от година, а гост ще бъде сръбската банда Wolfram. Още на следващия ден пък четиримата свирят заедно с Оратница в Лондон. И това е малка част от предвидените дейности на smallman в близките месеци.

Събитието, което smallman са подготвили за София, ще бъде и кръщенето на новото светлинно на club Terminal 1, а групата има и нов артуърк, който ще грее от тениски и ръчно печатани постери. Wolfram пък са чудесна алтернативна банда от Нови Сад, Сърбия. Можеш да чуеш музиката им тук, а от запознати знаем, че на живо са невероятни.

wolfram image
Wolfram

Smallman са ни любимци от 2005, когато в myspace се появиха две техни парчета, от които на феновете на твърдия алтернативен саунд им увиснаха ченетата. Защото да, smallman свирят бавен и тежък алтърнатив рок, който обаче освен със страхотни мелодии и изкъртващ ритъм, грабва стабилно и с песента на гайда и кавал. През 2006 издадоха едноименния си дебют, 4 години по-късно се появи и вторият албум Labyrtinth Of Present, с който влязоха сериозно в полезрението на родната публика с отворено широко съзнание, а през 2014 вече излезе и най-хомогенния и завършен концептуално запис на групата Envision, който smallman извадиха и като красиво винилово издание през 2015. Дочухме, че вече пишат още нови песни.

Билети по 12 лева от Eventim и 15 в деня на концерта


Текст Ивайло Александров / Фотография Ивайло Петров (първата снимка горе)