Nite Fields от Австралия

icon
Sofialive.bg

Дебютният албум на Nite Fields се казва Depersonalisation и излeзe официално на 3 февруари. Музиката на квартета обаче изобщо не е безлична. Красивите, синтезаторно подплатени мелодии, плавно се люшкат между Cocteau Twins, Joy Division и ранен The Cure, хомогенно свързани от таланта на австралийците.

2_1600

Личи си, че Nite Fields са израснали, слушайки тази музика. Деветте песни в Depersonalisation (чуй ги тук) се изливат с такава лекота, сякаш си отворил прозореца и в стаята ти нахлува нощната улична пара на градска вечер от осемдесетте и още преди да си се опомнил, ти е завъртяла главата и си е тръгнала, оставяйки сладка умора и желание да се разтвориш в спомен. Затова и няма да те увещаваме дълго за концерта им в Mixtape 5 на 5 февруари. Ако това е твоят филм, вече си си резервирал четвъртък вечер за музикално пътешествие. Само можем да благодарим на Indioteque, че са такъв постоянен лакмус за хубава инди музика.

nite_fields-3_680

Българското участие в концерта е на Bears and Hunters (на втората снимка горе) - съвсем нова група, създадена миналото лято от бившите членове на My Disorder Виктор Иванов (вокали, китара) и Антони Трандев (барабани), а в състава впоследствие влизат Иван С. Вълев (бас) и Петър Трифонов (китара). Първото им официално качено онлайн парче "Comeback Story" слушай тук.

Билети по 10 лева ще се продават на входа на клуба