Blues Pills

icon
Sofialive.bg

Преди пет години един приятел ми сподели ЕР-то на непозната дотогава за мен група на име Blues Pills. Когато го попитах "Какво е това?", той отговори: "Новата ти любима банда". Пуснах Bliss. И си дадох сметка, че е напълно прав. Та как може да обичаш 60-арски блус рок, хубави китарни рифове и страхотни женски вокали и да не се влюбиш в Blues Pills?

blues pills image

Това беше преди пет години, когато вече се растеше хайпът към стоунър, блус и хеви рока, изсвирен от млади банди, които горят с пламъка на миналите преди повече от 4 десетилетия банди. За това време шведите (добре де, двама шведи, французин и американец) издадоха няколко сингъла, ЕР, концертен и два студийни албуми, за втория от които - Lady In Gold вече ти споделихме в селекцията ни за 2016. И доказаха, че не са временно явление, родило се покрай модерно течение. А бариерата на любовта ни към музиката на Blues Pills беше разбита на пух и прах още с първия запис на парчето им "Devil Man" и чудовищно силния глас на певицата Елин Ларсон, която влита акапелно като харпия в песента и звучи като пряк потомък на Дженис Джоплин и Робърт Плант (например).

elin larsson image

Стига сме голословили - да дойдем на важния факт. Blues Pills ще свирят за пръв път у нас на 9 март, в Mixtape 5 в компанията на родната сърф/рокабили банда Van Cock. И ако наистина обичаш всички днешни ретро рок банди с винтидж звучене, огън в кръвта и блус в гените, това събитие е задължително.

Билети по 30 лева от Ticketlogic и 35 на входа на клуба