До скоро избягвахме италианския зеленчук радикио само защото нагарча. Използвахме
го главно за декорация, но тия дни нещо го преоткрихме - в комбинация с круши,
орехи и синьо сирене. Идеята е на Денница Дойчева, главен готвач в ресторант CRU,
която услужливо ни даде рецептата си. Ето и какво ни трябва за четири порции:
1 бр. салата радикио,
2 бр. круши,
200 г синьо сирене,
50 г орехи,
50 мл зехтин,
100 мл мед,
сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
Всяка една от крушите нарязваме на четири парчета, без да ги обелваме. Накъсваме радикиото, натрошаваме на едро орехите и синьото сирене, след което ги
смесваме в дълбока купа. Заливаме със зехтин и мед, поръсваме със сол и пипер и
сме готови.
ресторант CRU на „Цар Асен" 45, както и на www.crugreenfood.com
Фотография Васил Танев
Коментари