Варен боб с манатарки

icon
Sofialive.bg

Караме направо, щото сме толкова гладни, че нямаме никакво търпение. Трябва ни следното:

500 г боб,
250 г домати,
4 моркова,
1 глава лук,
50 г олио или зехтин за готвене,
1 с.л. захар,
сол на вкус.

Сваряваме боба в компанията на лука, зехтина и морковите, предвидливо нарязани на кубчета. След като нещата поуврат, добавяме белените домати, захарта и посоляваме на вкус. Допълнително поръсваме с джоджен, черен и червен пипер, който може и да е лют, стига да траем на люто. Десет минути преди да врътнем копчето на котлона, слагаме шепа сушени манатарки, а за по-автентично, сервираме в глинен съд.
Айде, и Весела Коледа.

Фотография Васил Танев

На 27 години е и работи като държавен служител. Хванахме я дни след сватбеното й пътешествие в Бразилия, но не разказа много