Първия няма как да подминеш, ако си фен до гроб на отлежалия гроздов сок - в концертната зала на Военния клуб и през двата дни ще дегустираш по седем вина от 37 български изби. За го направиш обаче, ще трябва да се бръкнеш за едни 12 лв. вход, които имат тайната мисия да „отсеят пияниците", прошепна ни с усмивка енологът Яна Петкова. Билетът дава достъп и до лекциите в зала Тържествена, които пък ще се въртят около какво ли не - от правилата на винения туризъм и как опияняващата течност се отразява на здравето ни до това как се върти една изба.
Виж майсторските класове го раздават далеч по-тежко - при тях вече задълбаваш във винената материя, като имаш и възможността да опиташ до едно от вината, за които става дума. Затова и всеки от тях е платен, а цените им идват по-високи - между 80 лв. и 100 лв. Имай предвид обаче, че малко си закъснял за класовете на тема „Модерното българско вино", „Разходка из тайните на Бордо" и „Съчетаване на вино с храна" - свободните места за тях са напълно изчерпани. Е, здраве да е, а също и наздраве! Форум DiVino.Taste е в събота (19-и) и неделя (20 ноември) от 10:00 до 18:00 във Военния клуб. Входът е 12 лв. за единия ден или 20 лв. за двата, а ето я и пълната програма
DiVino.Taste
се открива събота
сутрин и ще продължи през целия уикенд,
а програмата е от богата по-богата.
Разделен е условно на три модула, които
текат паралелно един на друг: изложение
на български производители, лекции или
майсторски класове и свободна зона.
Първия няма
как да подминеш, ако си фен до гроб на
отлежалия гроздов сок - в концертната
зала на Военния клуб и през двата дни
ще дегустираш по седем вина от 37
български изби.
За го направиш обаче, ще трябва да се
бръкнеш за едни 12 лв. вход, които имат
тайната мисия да „отсеят пияниците",
прошепна ни с усмивка енологът Яна Петкова.
Билетът дава достъп и до лекциите в зала
Тържествена, които пък ще се въртят
около какво ли не - от правилата на
винения туризъм и как опияняващата
течност се отразява на здравето ни до
това как се върти една изба.
Виж майсторските
класове го раздават далеч по-тежко -
при тях вече задълбаваш във винената
материя, като имаш и възможността да
опиташ до едно от вината, за които става
дума. Затова и всеки от тях е платен, а
цените им идват по-високи - между 80 лв.
и 100 лв. Имай предвид обаче, че малко си
закъснял за класовете на тема „Модерното
българско вино", „Разходка из тайните
на Бордо" и „Съчетаване на вино с храна"
- свободните места за тях са напълно
изчерпани. Е, здраве да е, а също и
наздраве!
Форум DiVino.Taste е в събота (19-и) и неделя (20 ноември) от 10:00 до 18:00 във Военния клуб. Входът е 12 лв. за единия ден или 20 лв. за двата, а ето я и пълната програма