Кои са най-необходимите уреди в едно кафене/бар

Кафенето и барът са едни от най-популярните места, които хората посещават. Всеки любител на кафето и ценител на алкохола знае, че ако иска високо качество и неповторим вкус, кафето и барът имат необходимото оборудване за целта. Това е и вашата основна задача като собственици или управители – автентичният вкус, приятната атмосфера и любезното обслужване са само началото.

Основно оборудване за кафене – мелачка и машина за еспресо

Еспресото е база на редица популярни напитки – лате, мока, капучино и други. Прясно смляното кафе има отчетлив вкус и силен аромат. Текстурата трябва да е ултрафина, заради което се нуждаете от професионална мелачка. Срещат се основно два типа – най-популярните имат остриета, докато съществуват и такива с колело. Остриетата нарязват кафените зърна, заради което парчетата имат различни размери, докато при колелото се постига хомогенна, гладка и въздушна текстура с най-добро качество.

Машините за еспресо са няколко вида. Ръчната изисква да изтласквате водата сами, за което се иска много практика. Полуавтоматичните модели са снабдени с електрическа помпа, поддържат постоянно налягане и имат автоматизиран контрол на температурата. Те са предпочитан избор от баристите. На последно място са изцяло автоматичните, като някои имат собствени мелачки. Те са много удобни за домашно приготвяне на кафе, но отнемат удоволствието да наблюдавате как приготвят кафето ви.

Основно оборудване за бар

Първо трябва да изберете какъв бар искате да отворите – квартален, спортен, специализиран, нощен или пивоварна. Предназначението ще ви помогне да се ориентирате дали барът ще е отворен цял ден или само нощно време; дали ще се фокусирате върху любителите на крафт бира или коментаторите на футболни мачове.

Основното оборудване за бар е алкохолът, който ще предлагате: 1) кегове и кранове за бира – подходящи за местни вносни видове бира; 2) бутилки и кенчета – предлагат по-голямо разнообразие от видове бира; 3) твърд алкохол – възможностите са безкрайни, особено ако искате да предлагате коктейли.

Оборудване за бар и кафене

Тук е пресечната точка между бара и кафенето. Уредите, които се използват от едните и от другите. Това са основно хладилниците – могат да бъдат хоризонтални или вертикални; открити или закрити. За предпочитане са вградените хладилници или онези, които можете да инсталирате под плота. Така барманът и баристата ще имат бърз достъп до всички необходими продукти.

Витрините са на второ място. За барът не е от решаващо значение да има подобна витрина, но за едно кафене пастите, бисквитите, кексовете са допълнителен доход. Ако барът е отворен целия ден, витрината може да се ползва за готови салати и сандвичи.

Машината за лед е абсолютно необходима през цялата година, особено за един бар. Кафенето предлага както топли, така и студени напитки. Дори да имате машина за смути, ледът винаги трябва да ви е под ръка.

Мивките са необходими навсякъде. Особено при бара и особено в натоварена вечер, когато чашите се мият непрекъснато. Дори в кафенето всичко да се сервира в хартиена чаша, пак ви трябва пространство за металната каничка за мляко, дозаторите за сироп и контейнерите за кафе/чай. Миялната машина е опционална.

Тостерите и малките фурни са също въпрос на лични предпочитания, както за кафенето, така и за бара. Същото важи за блендерите и пасаторите, които ще разширят менюто ви и ще ви осигурят по-голямо разнообразие от млечни и плодове напитки за шейкове и коктейли.

Дребни допълнения са диспенсърите за гореща вода, хладилник за сладолед, кухненски везни, термометър, таймер и органайзер за хартиени/PVC чашки, капачки, салфетки и бъркалки. Много барове и кафенета предлагат прясно изцеден сок, а също така имат витрина или кошници с плодове, които се предлагат за продажба.

Важното при отваряне на едно заведение е да дадете на клиентите си възможно най-много опции, така че да покриете различни възрастови групи и вкусови предпочитания. Правете седмични промоции тип „1+1“ или „3 за цената на 2“, за да поддържате интереса и да привличате нови клиенти.

За да постигате винаги превъзходни резултати можете да разгледате : професионално барово оборудване и професионално кухненско оборудване от ProfektaKitchen.com

Кафенето и барът са едни от най-популярните места, които хората посещават. Всеки любител на кафето и ценител на алкохола знае, че ако иска високо качество и неповторим вкус, кафето и барът имат необходимото оборудване за целта. Това е и вашата основна задача като собственици или управители – автентичният вкус, приятната атмосфера и любезното обслужване са само началото.

Основно оборудване за кафене – мелачка и машина за еспресо

Еспресото е база на редица популярни напитки – лате, мока, капучино и други. Прясно смляното кафе има отчетлив вкус и силен аромат. Текстурата трябва да е ултрафина, заради което се нуждаете от професионална мелачка. Срещат се основно два типа – най-популярните имат остриета, докато съществуват и такива с колело. Остриетата нарязват кафените зърна, заради което парчетата имат различни размери, докато при колелото се постига хомогенна, гладка и въздушна текстура с най-добро качество.

Машините за еспресо са няколко вида. Ръчната изисква да изтласквате водата сами, за което се иска много практика. Полуавтоматичните модели са снабдени с електрическа помпа, поддържат постоянно налягане и имат автоматизиран контрол на температурата. Те са предпочитан избор от баристите. На последно място са изцяло автоматичните, като някои имат собствени мелачки. Те са много удобни за домашно приготвяне на кафе, но отнемат удоволствието да наблюдавате как приготвят кафето ви.

Основно оборудване за бар

Първо трябва да изберете какъв бар искате да отворите – квартален, спортен, специализиран, нощен или пивоварна. Предназначението ще ви помогне да се ориентирате дали барът ще е отворен цял ден или само нощно време; дали ще се фокусирате върху любителите на крафт бира или коментаторите на футболни мачове.

Основното оборудване за бар е алкохолът, който ще предлагате: 1) кегове и кранове за бира – подходящи за местни вносни видове бира; 2) бутилки и кенчета – предлагат по-голямо разнообразие от видове бира; 3) твърд алкохол – възможностите са безкрайни, особено ако искате да предлагате коктейли.

Оборудване за бар и кафене

Тук е пресечната точка между бара и кафенето. Уредите, които се използват от едните и от другите. Това са основно хладилниците – могат да бъдат хоризонтални или вертикални; открити или закрити. За предпочитане са вградените хладилници или онези, които можете да инсталирате под плота. Така барманът и баристата ще имат бърз достъп до всички необходими продукти.

Витрините са на второ място. За барът не е от решаващо значение да има подобна витрина, но за едно кафене пастите, бисквитите, кексовете са допълнителен доход. Ако барът е отворен целия ден, витрината може да се ползва за готови салати и сандвичи.

Машината за лед е абсолютно необходима през цялата година, особено за един бар. Кафенето предлага както топли, така и студени напитки. Дори да имате машина за смути, ледът винаги трябва да ви е под ръка.

Мивките са необходими навсякъде. Особено при бара и особено в натоварена вечер, когато чашите се мият непрекъснато. Дори в кафенето всичко да се сервира в хартиена чаша, пак ви трябва пространство за металната каничка за мляко, дозаторите за сироп и контейнерите за кафе/чай. Миялната машина е опционална.

Тостерите и малките фурни са също въпрос на лични предпочитания, както за кафенето, така и за бара. Същото важи за блендерите и пасаторите, които ще разширят менюто ви и ще ви осигурят по-голямо разнообразие от млечни и плодове напитки за шейкове и коктейли.

Дребни допълнения са диспенсърите за гореща вода, хладилник за сладолед, кухненски везни, термометър, таймер и органайзер за хартиени/PVC чашки, капачки, салфетки и бъркалки. Много барове и кафенета предлагат прясно изцеден сок, а също така имат витрина или кошници с плодове, които се предлагат за продажба.

Важното при отваряне на едно заведение е да дадете на клиентите си възможно най-много опции, така че да покриете различни възрастови групи и вкусови предпочитания. Правете седмични промоции тип „1+1“ или „3 за цената на 2“, за да поддържате интереса и да привличате нови клиенти.

За да постигате винаги превъзходни резултати можете да разгледате : професионално барово оборудване и професионално кухненско оборудване от ProfektaKitchen.com

Гласували общо: 1 потребители