Ново място в София: Италианският La Passione

Страст. Колко кратка дума, а какво желание се крие зад нея. Именно това е движещата сила на новия италиански ресторант - La Passione. Заведението разкрива любовта към Италия и ни посвещава в нея. Тук тя е разказана умело във всяка чиния, с всяка усмивка и дори с малките изтънчени детайли. Уютното място отваря врати след 20 години опит в ресторантьорството на основателя, съчетани с дълбоко изследване на италианската култура и кулинария. Собственикът и неговата съпруга, подкрепени от приятели и семейство, влагат цялото си сърце. За да създадат кътче, носещо гостоприемство, топлина и непринудена красота. La Passione комбинира качествени продукти и страстта към готвенето в типичната италианска остерия. А с какво се отличава от останалите заведения? Нека ви разкажем.

Личната история е ключова за мястото. Всяка рецепта отразява свободния дух на Италия и не се ограничава до един регион. Готвачите пренасят специалитети от Тоскана и Умбрия, като добавят свой собствен почерк. Защото в La Passione са добре дошли експериментите, съветите и обратната връзка. Основателят гордо заявява, че искреността е на първо място. Хлябът за брускети се приготвя от близък приятел на собственика, а пастата - с домашни яйца от Балкана. Чували ли сте за лингуини с лимон? Както споменахме, мястото обича новостите. Комбинацията от прясна паста, масло, пармезан, бял пипер и лимон е за смелите сърца. Разбира се, популярното предложение “Карбонара” присъства в менюто. И впечатлява със своята автентичност. Паста “Болонезе” пък ни изненадва с бавно готвен доматен сос и рагу от елен. А пармезанът отгоре придава нужната завършеност. Всеки ден се подбират най-свежите зеленчуци, за да бъдат салатите винаги пресни. Да, и доматите през зимата също. Тирамисуто се приготвя с нутела, a бисквитената торта доказва, че несъвършенствата могат да бъдат безкрайно сладки.

Интериорът също е различен - фрийстайл проект, следващ единствено въображението. Винтидж чинии, автентични покривки и картини на съвременни творци украсяват пространството. А собственикът планира да открие още хоризонти. В идеите са заложени уъркшопи, изложби и дори лекции за здравословната кулинария. Скоро ни очаква и италиански брънч. Винената листа пък представя изискани италиански вина, допълнени от собствени български блендове. Ресторантът сбъдва мечтата за гостоприемство и позитивно отношение. Мястото е създадено с душа, където всеки да се отпусне и да бъде наистина себе си. В обичана компания, делова среща или пък насаме. А ние с нетърпение очакваме следващото лято, за да се порадваме на красивата градина.

Ако можем да обобщим магията на La Passione в едно изречение, бихме казали, че заведението е символ на промяната, смелостта и радостта от живота.

бул. „Васил Левски“ 51

0878 513 451

https://lapassione.bg/

Страст. Колко кратка дума, а какво желание се крие зад нея. Именно това е движещата сила на новия италиански ресторант - La Passione. Заведението разкрива любовта към Италия и ни посвещава в нея. Тук тя е разказана умело във всяка чиния, с всяка усмивка и дори с малките изтънчени детайли. Уютното място отваря врати след 20 години опит в ресторантьорството на основателя, съчетани с дълбоко изследване на италианската култура и кулинария. Собственикът и неговата съпруга, подкрепени от приятели и семейство, влагат цялото си сърце. За да създадат кътче, носещо гостоприемство, топлина и непринудена красота. La Passione комбинира качествени продукти и страстта към готвенето в типичната италианска остерия. А с какво се отличава от останалите заведения? Нека ви разкажем.

Личната история е ключова за мястото. Всяка рецепта отразява свободния дух на Италия и не се ограничава до един регион. Готвачите пренасят специалитети от Тоскана и Умбрия, като добавят свой собствен почерк. Защото в La Passione са добре дошли експериментите, съветите и обратната връзка. Основателят гордо заявява, че искреността е на първо място. Хлябът за брускети се приготвя от близък приятел на собственика, а пастата - с домашни яйца от Балкана. Чували ли сте за лингуини с лимон? Както споменахме, мястото обича новостите. Комбинацията от прясна паста, масло, пармезан, бял пипер и лимон е за смелите сърца. Разбира се, популярното предложение “Карбонара” присъства в менюто. И впечатлява със своята автентичност. Паста “Болонезе” пък ни изненадва с бавно готвен доматен сос и рагу от елен. А пармезанът отгоре придава нужната завършеност. Всеки ден се подбират най-свежите зеленчуци, за да бъдат салатите винаги пресни. Да, и доматите през зимата също. Тирамисуто се приготвя с нутела, a бисквитената торта доказва, че несъвършенствата могат да бъдат безкрайно сладки.

Интериорът също е различен - фрийстайл проект, следващ единствено въображението. Винтидж чинии, автентични покривки и картини на съвременни творци украсяват пространството. А собственикът планира да открие още хоризонти. В идеите са заложени уъркшопи, изложби и дори лекции за здравословната кулинария. Скоро ни очаква и италиански брънч. Винената листа пък представя изискани италиански вина, допълнени от собствени български блендове. Ресторантът сбъдва мечтата за гостоприемство и позитивно отношение. Мястото е създадено с душа, където всеки да се отпусне и да бъде наистина себе си. В обичана компания, делова среща или пък насаме. А ние с нетърпение очакваме следващото лято, за да се порадваме на красивата градина.

Ако можем да обобщим магията на La Passione в едно изречение, бихме казали, че заведението е символ на промяната, смелостта и радостта от живота.

бул. „Васил Левски“ 51

0878 513 451

https://lapassione.bg/

Гласували общо: 1 потребители