За блестящо бъдеще: Добрите езикови школи и училища в София

Отдавна знаем, че владеенето на чужди езици отваря врати към международни образователни програми и престижни кариерни възможности. Особено важно е обучението да започне от ранна възраст, когато мъничетата са най-възприемчиви към нови знания и идеи. Съвременните методи на преподаване развиват не само езиковите умения, но и способностите за критическо мислене и самоизразяване. Това прави процеса на учене по-пълноценен и смислен, като децата растат уверени и готови да посрещнат предизвикателствата на глобалния свят. Елитните училища и водещите езикови школи предоставят тази ценна основа, като изграждат стабилен път към бъдещите успехи. А ето кои са едни от водещите институции:

Alexander Language Schools - мостът към престижни университети в целия свят

Чуждоезиковото обучение е нашият шанс да разширим кръгозора си и да се потопим в света на знанията. Alexander Language Schools вече три десетилетия изграждат мостове между културите, предоставяйки езиково обучение от висок клас. Училища ALEXANDER се гордеят със своите възпитаници, които постигат забележителни успехи и биват приети в престижни университети по света, включително Харвард и Оксфорд. Основният фокус на училището е върху английския език, а програмите са внимателно разработени според възрастта и нуждите на учениците.

Alexander Language Schools предлагат целогодишно многостепенно обучение за всички възрасти - от най-малките до тийнейджърите. Мъничетата на възраст между 4 и 7 години /Pre Junior/ се обучават на слухово-визуален принцип, тъй като все още те не са ограмотени на родния си български език. Следващият етап са Junior класовете, с които децата между 8 и 10 г. полагат здрави езикови основи. Последните Senior classes развиват уменията на тийнейджърите от 11 до 18 г. в седем нива, съответстващи на нивата от A1 до C1 по Общата европейска езикова рамка. В края на обучението си учениците са развили до висока степен основните езикови умения - четене, слушане, писане и говорене.

Като дългогодишен партньор на Британския съвет в България, Alexander Language Schools предлагат подготвителни курсове и изпити за сертификатите на Cambridge FCE, CAE, CPE, IELTS, както и международно признати тестове като TOEFL, TOEIC, APTIS и други. Благодарение на всеобхватната си подготовка и постигнатите високи резултати на изпитните сесии, възпитаниците на ALEXANDER реализират академичните си цели и стават част от редица реномирани университети в цял свят.

С програмата Language for Life from London и ученици и възрастни могат да се включат в интерактивни онлайн курсове, водени от британски преподаватели, които подобряват разговорните умения и обогатяват речниковия запас.

Програмите за нашите корпоративните клиенти помагат на професионалистите да надграждат познанията си по общ и бизнес английски език, а така също и английския си в специализирани сфери като туризъм, хотелиерство, финанси, право, медицина и др. Освен английски, училища ALEXANDER предлагат и курсове по други езици, включително немски, испански, френски, италиански, гръцки и руски. ALS подготвят още една изненада - ALS организират езикови ваканции в чужбина, тъй като практиката е най-добрият учител.

Списък с адреси

+359 2 963 55 33

https://als.bg/

Методът Berlitz: Все едно живеете в държавата, чийто език изучавате

Berlitz е международна езикова компания, която повече от 140 години помага на милиони хора да усвояват нови езици чрез доказани методи и ефективни решения. Методът Berlitz е естествен подход към научаването на език - акцентът е в непосредственото, спонтанно усвояване. Разчита се на активно говорене, интуитивен напредък и олекотяване на граматическите правила - те се научават “мимоходом” и дори по-бързо, от еднообразното им и механично запаметяване. А в клас учащите говорят само него: така сякаш са попаднали в чужда държава още от първия ден.

Учебната програма на школата предоставя възможности за индивидуални уроци, групови занимания и онлайн обучение по английски, немски, френски, испански и др.

Дистанционните лекции правят изучаването изключително достъпно, независимо от натоварения график или местоположението на обучаващия се. Езиковият център разполага с три типа онлайн обучение. С Berlitz Live Online получавате лекции с квалифициран преподавател, използвайки същия Berlitz Метод и учебни материали, каквито са и в присъствените групи. Отличителната черта тук е, че че учите в малка група с курсисти от различни държави. Berlitz Flex комбинира гъвкавостта на самостоятелното обучение с онлайн занятия. Участниците се упражняват чрез дигитални материали, видео уроци и интересни ролеви игри, имат и денонощен достъп до учители от международния екип на компанията. Tретият дистанционен метод e Berlitz Connect - онлайн платформа, която предлага самостоятелно езиково обучение на достъпна цена, осигурявайки гъвкавост в избора на време, продължителност и учебни теми.

В допълнение към курсовете за разговорен английски се организират и специални програми за бизнес английски, които целят да развият уменията на клиентите в професионалната комуникация. Останалите езици, които се изучават в школата, са немски, френски, испански, италиански, гръцки, руски и иврит. Всеки от курсовете има и интеркултурен фокус, за да гарантира компетентност в три ключови сфери: комуникация, култура и лидерство. Още нещо - школата предлага езикови програми в чужбина, съчетаващи удоволствието от изучаването на език с вълнуващи спомени.

ул Цар Асен 68 /ъгъла с ул Верила, до НДК/

0897 807 817

https://berlitz.bg/bg/

Курсовете на St. George International School and Preschool: Обогатяващо езиково пътешествие с Cambridge

St. George International School and Preschool е най-голямото международно училище в България, което предоставя пълен цикъл на образование – от 2 до 18 години.

Учебните програми съчетават подготовка за Cambridge Primary, Cambridge Secondary, IGCSE, AS и A Level и Държавните образователни стандарти на България. Успехът на училището може да бъде ясно проследен с постиженията на неговите ученици, които продължават образованието си в елитни университети в България и по света. Сред тях: London School of Economics, Durham University, (Великобритания), École Polytechnique Fédérale de Lausanne, (Швейцария), Stanford University и MIT, (САЩ) и други. Областите, в които възпитаниците на училището най-често се реализират с висок успех са инженеринг, компютърни науки, фармация, биотехнологии, икономика, бизнес, политически науки. Освен задължителната учебна програма, училището осигурява повече от 30 вида занимания с музика, сценични и изящни изкуства, дебати, спорт, технологии, училище сред природата и други. Информация за училището и кандидатстването може да бъде открита тук.

Независимо дали сте ученик на St. George International School and Preschool или не, можете да се включите в живота на училището чрез курсовете по английски език, които училището предлага. Преподаването е съобразено с международната програма на Cambridge и предоставя широк достъп до дигитални ресурси, динамична среда и качествено обучение, съобразено с възрастовите особености на всяко дете.

Началните програми са предназначени за деца от 4 до 6 години. Малчуганите се потапят в света на езика по най-близкия за възрастта им начин: играта. Те се отдават на вълнуващи занятия, които развиват въображението им съвсем непосредствено, а през това време речникът им се обогатява неусетно. Курсовете за деца между 7 и 11 години надграждат усвоените умения и прилагат по-задълбочено езиково обучение, фокусирано върху слушане, говорене, четене и писане. Децата учат английски с досег до книгите и филмите - тук изкуствата и граматиката вървят ръка за ръка. Последният възрастов диапазон е от 12 до 17 години. В тази възраст децата започват да мислят систематично и да взимат решения на база знания. Курсовете в тази възрастова група се фокусират върху академични и професионални умения, необходими за международно признатите изпити Cambridge и IELTS.

За записвания и контакти:

Бул. Никола Вапцаров 47

0897 009 124

https://stgeorgeschool.eu/kursove/kursove-po-angliiski-ezik/?lang=bg

ЧНУ „Бизи“ – среда за щастливи и успешни деца

Частно начално езиково училище „Бизи“ открива нова страница в историята си с посрещането на първия випуск първокласници и предучилищна група. След успешното развитие на ясли, детски градини и учебни центрове, училището получава дългоочакван лиценз от Министерство на образованието. И така, на 15 септември, “Бизи“ уверено стъпва и на учебната сцена. Разположено в модерна сграда, сред зеленината на кв. „Драгалевци“, училището осигурява безопасна и приветлива среда. Тук всяко дете може да се развива свободно в “семейна” атмосфера, съобразена със здравословните изисквания и природосъобразния начин на живот.

Философията на “Бизи” се състои в идеята, че най-важният ключ към доброто образование е любовта към знанието и учението. Затова програмата е внимателно балансирана, а преподавателите непрекъснато се стараят да разгърнат пълния потенциал на децата. Първолаците подхождат към всеки урок с любопитство и постоянство. Те изучават български и английски език, математика и родинознание. А часовете по музика, рисуване и театър обогатяват култура им. Спортът и танците също са ключов елемент, който поддържа физическата активност на децата. Специален акцент се поставя и на подготовката за Cambridge - гаранция за успех, съобразена с международните стандарти.

Фокусът на училището върху емоционалната интелигентност е изключително важен за развитието на комуникативните способности и компетентности на децата във всяка житейска сфера. Чрез разнообразие от игри и занимания учениците разпознават и управляват своите чувства – страх, гняв, радост и емпатия. Най-хубавото? Така откриват какво наистина означава да бъдеш себе си. Този подход изгражда децата като креативни личности, вземащи гъвкави решения - водещи умения за множество постижения.

Училището използва различни техники, показващи на децата как да се справят в различни ситуации, без страх и стрес. Подкрепящата атмосфера съдейства на малките да учат по-ефективно, да растат уверени и щастливи. Като бъдещи лидери на обществото. Директорът Дилияна Нейчева споделя, че най-високата оценка за “Бизи” е желанието на учениците да изследват света заедно със своите учители. Можете да разберете повече за приема, модела на обучение, както и какви други възможности предлага училището тук.

ж.к.Драгалевци, ул.“Глухарче“ №1

0887 197 591

https://busy-school.com/

Фарос: Висок стандарт и 35 години опит в чуждоезиковото обучение

Задължителна спирка в нашата обиколка са не кои да е, а училища Фарос: първата верига за чуждоезиково обучение на българския пазар. Историята им у нас започва преди повече от 35 години с една цел – да образоват младото поколение с технологиите на бъдещето. Благодарение на тази непоколебима мисия, днес Фарос са едни от най-успешните езикови школи в България с повече от 50 клонове и обучителни локации в София, Варна, Бургас, Русе и Силистра.

Тук обучението е качествено, балансирано и внимателно съобразено както с нуждите на курсистите, така и със съвременните изисквания. Във Фарос децата и учениците могат да открият завършен цикъл на подготовка по английски език, който покрива нивата от А1 до С2 според европейската езикова рамка, както и курсове по немски, гръцки, арабски. За възможно най-добро усвояване на езика, използват атрактивни учебни системи, разработени така, че да отговарят на възрастта на учениците и да се фокусират върху всяко от четирите основни умения – четене, писане, слушане и говорене.

Заедно с курсовете по общ английски език, училища Фарос предлагат и интегрирано интерактивно обучение за всички нива на международните изпити на Cambridge. Успешното им полагане не само е доказателство за задълбочени познания, но и отваря най-различни възможности в академичен и професионален план. Освен курсове за деца, предлагат и високо ниво обучение на възрастни курсисти, корпоративни клиенти и клиенти по европейски проекти.

Независимо дали търсите уроци за напреднали или сте още съвсем начинаещи в сферата, Фарос ще ви осигури необходимите знания, и то по удобен за вас начин. Добре развитата им клонова мрежа осигурява лесен достъп до света на езиците за всеки, който има желание. Можете да разчитате на високи стандарти, иновативни методи, отдадени преподаватели, а също и програма за лоялни клиенти.

Гаранция за успехите на Фарос е високият процент успеваемост, който възпитаниците на училищата постигат на международните изпити на Cambridge, сред които FCE, CAE, CPE.

Списък с адреси

02 980 1073

https://pharos.bg/

Отдавна знаем, че владеенето на чужди езици отваря врати към международни образователни програми и престижни кариерни възможности. Особено важно е обучението да започне от ранна възраст, когато мъничетата са най-възприемчиви към нови знания и идеи. Съвременните методи на преподаване развиват не само езиковите умения, но и способностите за критическо мислене и самоизразяване. Това прави процеса на учене по-пълноценен и смислен, като децата растат уверени и готови да посрещнат предизвикателствата на глобалния свят. Елитните училища и водещите езикови школи предоставят тази ценна основа, като изграждат стабилен път към бъдещите успехи. А ето кои са едни от водещите институции:

Alexander Language Schools - мостът към престижни университети в целия свят

Чуждоезиковото обучение е нашият шанс да разширим кръгозора си и да се потопим в света на знанията. Alexander Language Schools вече три десетилетия изграждат мостове между културите, предоставяйки езиково обучение от висок клас. Училища ALEXANDER се гордеят със своите възпитаници, които постигат забележителни успехи и биват приети в престижни университети по света, включително Харвард и Оксфорд. Основният фокус на училището е върху английския език, а програмите са внимателно разработени според възрастта и нуждите на учениците.

Alexander Language Schools предлагат целогодишно многостепенно обучение за всички възрасти - от най-малките до тийнейджърите. Мъничетата на възраст между 4 и 7 години /Pre Junior/ се обучават на слухово-визуален принцип, тъй като все още те не са ограмотени на родния си български език. Следващият етап са Junior класовете, с които децата между 8 и 10 г. полагат здрави езикови основи. Последните Senior classes развиват уменията на тийнейджърите от 11 до 18 г. в седем нива, съответстващи на нивата от A1 до C1 по Общата европейска езикова рамка. В края на обучението си учениците са развили до висока степен основните езикови умения - четене, слушане, писане и говорене.

Като дългогодишен партньор на Британския съвет в България, Alexander Language Schools предлагат подготвителни курсове и изпити за сертификатите на Cambridge FCE, CAE, CPE, IELTS, както и международно признати тестове като TOEFL, TOEIC, APTIS и други. Благодарение на всеобхватната си подготовка и постигнатите високи резултати на изпитните сесии, възпитаниците на ALEXANDER реализират академичните си цели и стават част от редица реномирани университети в цял свят.

С програмата Language for Life from London и ученици и възрастни могат да се включат в интерактивни онлайн курсове, водени от британски преподаватели, които подобряват разговорните умения и обогатяват речниковия запас.

Програмите за нашите корпоративните клиенти помагат на професионалистите да надграждат познанията си по общ и бизнес английски език, а така също и английския си в специализирани сфери като туризъм, хотелиерство, финанси, право, медицина и др. Освен английски, училища ALEXANDER предлагат и курсове по други езици, включително немски, испански, френски, италиански, гръцки и руски. ALS подготвят още една изненада - ALS организират езикови ваканции в чужбина, тъй като практиката е най-добрият учител.

Списък с адреси

+359 2 963 55 33

https://als.bg/

Методът Berlitz: Все едно живеете в държавата, чийто език изучавате

Berlitz е международна езикова компания, която повече от 140 години помага на милиони хора да усвояват нови езици чрез доказани методи и ефективни решения. Методът Berlitz е естествен подход към научаването на език - акцентът е в непосредственото, спонтанно усвояване. Разчита се на активно говорене, интуитивен напредък и олекотяване на граматическите правила - те се научават “мимоходом” и дори по-бързо, от еднообразното им и механично запаметяване. А в клас учащите говорят само него: така сякаш са попаднали в чужда държава още от първия ден.

Учебната програма на школата предоставя възможности за индивидуални уроци, групови занимания и онлайн обучение по английски, немски, френски, испански и др.

Дистанционните лекции правят изучаването изключително достъпно, независимо от натоварения график или местоположението на обучаващия се. Езиковият център разполага с три типа онлайн обучение. С Berlitz Live Online получавате лекции с квалифициран преподавател, използвайки същия Berlitz Метод и учебни материали, каквито са и в присъствените групи. Отличителната черта тук е, че че учите в малка група с курсисти от различни държави. Berlitz Flex комбинира гъвкавостта на самостоятелното обучение с онлайн занятия. Участниците се упражняват чрез дигитални материали, видео уроци и интересни ролеви игри, имат и денонощен достъп до учители от международния екип на компанията. Tретият дистанционен метод e Berlitz Connect - онлайн платформа, която предлага самостоятелно езиково обучение на достъпна цена, осигурявайки гъвкавост в избора на време, продължителност и учебни теми.

В допълнение към курсовете за разговорен английски се организират и специални програми за бизнес английски, които целят да развият уменията на клиентите в професионалната комуникация. Останалите езици, които се изучават в школата, са немски, френски, испански, италиански, гръцки, руски и иврит. Всеки от курсовете има и интеркултурен фокус, за да гарантира компетентност в три ключови сфери: комуникация, култура и лидерство. Още нещо - школата предлага езикови програми в чужбина, съчетаващи удоволствието от изучаването на език с вълнуващи спомени.

ул Цар Асен 68 /ъгъла с ул Верила, до НДК/

0897 807 817

https://berlitz.bg/bg/

Курсовете на St. George International School and Preschool: Обогатяващо езиково пътешествие с Cambridge

St. George International School and Preschool е най-голямото международно училище в България, което предоставя пълен цикъл на образование – от 2 до 18 години.

Учебните програми съчетават подготовка за Cambridge Primary, Cambridge Secondary, IGCSE, AS и A Level и Държавните образователни стандарти на България. Успехът на училището може да бъде ясно проследен с постиженията на неговите ученици, които продължават образованието си в елитни университети в България и по света. Сред тях: London School of Economics, Durham University, (Великобритания), École Polytechnique Fédérale de Lausanne, (Швейцария), Stanford University и MIT, (САЩ) и други. Областите, в които възпитаниците на училището най-често се реализират с висок успех са инженеринг, компютърни науки, фармация, биотехнологии, икономика, бизнес, политически науки. Освен задължителната учебна програма, училището осигурява повече от 30 вида занимания с музика, сценични и изящни изкуства, дебати, спорт, технологии, училище сред природата и други. Информация за училището и кандидатстването може да бъде открита тук.

Независимо дали сте ученик на St. George International School and Preschool или не, можете да се включите в живота на училището чрез курсовете по английски език, които училището предлага. Преподаването е съобразено с международната програма на Cambridge и предоставя широк достъп до дигитални ресурси, динамична среда и качествено обучение, съобразено с възрастовите особености на всяко дете.

Началните програми са предназначени за деца от 4 до 6 години. Малчуганите се потапят в света на езика по най-близкия за възрастта им начин: играта. Те се отдават на вълнуващи занятия, които развиват въображението им съвсем непосредствено, а през това време речникът им се обогатява неусетно. Курсовете за деца между 7 и 11 години надграждат усвоените умения и прилагат по-задълбочено езиково обучение, фокусирано върху слушане, говорене, четене и писане. Децата учат английски с досег до книгите и филмите - тук изкуствата и граматиката вървят ръка за ръка. Последният възрастов диапазон е от 12 до 17 години. В тази възраст децата започват да мислят систематично и да взимат решения на база знания. Курсовете в тази възрастова група се фокусират върху академични и професионални умения, необходими за международно признатите изпити Cambridge и IELTS.

За записвания и контакти:

Бул. Никола Вапцаров 47

0897 009 124

https://stgeorgeschool.eu/kursove/kursove-po-angliiski-ezik/?lang=bg

ЧНУ „Бизи“ – среда за щастливи и успешни деца

Частно начално езиково училище „Бизи“ открива нова страница в историята си с посрещането на първия випуск първокласници и предучилищна група. След успешното развитие на ясли, детски градини и учебни центрове, училището получава дългоочакван лиценз от Министерство на образованието. И така, на 15 септември, “Бизи“ уверено стъпва и на учебната сцена. Разположено в модерна сграда, сред зеленината на кв. „Драгалевци“, училището осигурява безопасна и приветлива среда. Тук всяко дете може да се развива свободно в “семейна” атмосфера, съобразена със здравословните изисквания и природосъобразния начин на живот.

Философията на “Бизи” се състои в идеята, че най-важният ключ към доброто образование е любовта към знанието и учението. Затова програмата е внимателно балансирана, а преподавателите непрекъснато се стараят да разгърнат пълния потенциал на децата. Първолаците подхождат към всеки урок с любопитство и постоянство. Те изучават български и английски език, математика и родинознание. А часовете по музика, рисуване и театър обогатяват култура им. Спортът и танците също са ключов елемент, който поддържа физическата активност на децата. Специален акцент се поставя и на подготовката за Cambridge - гаранция за успех, съобразена с международните стандарти.

Фокусът на училището върху емоционалната интелигентност е изключително важен за развитието на комуникативните способности и компетентности на децата във всяка житейска сфера. Чрез разнообразие от игри и занимания учениците разпознават и управляват своите чувства – страх, гняв, радост и емпатия. Най-хубавото? Така откриват какво наистина означава да бъдеш себе си. Този подход изгражда децата като креативни личности, вземащи гъвкави решения - водещи умения за множество постижения.

Училището използва различни техники, показващи на децата как да се справят в различни ситуации, без страх и стрес. Подкрепящата атмосфера съдейства на малките да учат по-ефективно, да растат уверени и щастливи. Като бъдещи лидери на обществото. Директорът Дилияна Нейчева споделя, че най-високата оценка за “Бизи” е желанието на учениците да изследват света заедно със своите учители. Можете да разберете повече за приема, модела на обучение, както и какви други възможности предлага училището тук.

ж.к.Драгалевци, ул.“Глухарче“ №1

0887 197 591

https://busy-school.com/

Фарос: Висок стандарт и 35 години опит в чуждоезиковото обучение

Задължителна спирка в нашата обиколка са не кои да е, а училища Фарос: първата верига за чуждоезиково обучение на българския пазар. Историята им у нас започва преди повече от 35 години с една цел – да образоват младото поколение с технологиите на бъдещето. Благодарение на тази непоколебима мисия, днес Фарос са едни от най-успешните езикови школи в България с повече от 50 клонове и обучителни локации в София, Варна, Бургас, Русе и Силистра.

Тук обучението е качествено, балансирано и внимателно съобразено както с нуждите на курсистите, така и със съвременните изисквания. Във Фарос децата и учениците могат да открият завършен цикъл на подготовка по английски език, който покрива нивата от А1 до С2 според европейската езикова рамка, както и курсове по немски, гръцки, арабски. За възможно най-добро усвояване на езика, използват атрактивни учебни системи, разработени така, че да отговарят на възрастта на учениците и да се фокусират върху всяко от четирите основни умения – четене, писане, слушане и говорене.

Заедно с курсовете по общ английски език, училища Фарос предлагат и интегрирано интерактивно обучение за всички нива на международните изпити на Cambridge. Успешното им полагане не само е доказателство за задълбочени познания, но и отваря най-различни възможности в академичен и професионален план. Освен курсове за деца, предлагат и високо ниво обучение на възрастни курсисти, корпоративни клиенти и клиенти по европейски проекти.

Независимо дали търсите уроци за напреднали или сте още съвсем начинаещи в сферата, Фарос ще ви осигури необходимите знания, и то по удобен за вас начин. Добре развитата им клонова мрежа осигурява лесен достъп до света на езиците за всеки, който има желание. Можете да разчитате на високи стандарти, иновативни методи, отдадени преподаватели, а също и програма за лоялни клиенти.

Гаранция за успехите на Фарос е високият процент успеваемост, който възпитаниците на училищата постигат на международните изпити на Cambridge, сред които FCE, CAE, CPE.

Списък с адреси

02 980 1073

https://pharos.bg/

Гласували общо: 1 потребители