...бульон-трезве е българско изобретение

Празниците са в разгара си и много добре те разбираме, че ти е тежко и буквално, и преносно. Истината е, че и на нас ни е леко некомфортно, но понеже сме добри приятели ти представяме няколко изпитани рецепти против тежък махмурлук и недоспиване. Началото е запазено за една топла течност, която не веднъж ни е спасявала, особено в критични ситуации.

Бульонът е измислен от приятелите ни французи, които явно също доста са прекалявали с партитата. Негово величество Bouillon се приготвя при варенето на хранителни продукти, като кости, сухожилия, риба, месо, гъби, зеленчуци, плодове и други. Доказано е, че високата му питателност и съдържащите се в него ензими и хранителни вещества помагат за по-бързо и качествено изтрезняване. Това, че е топъл и течен пък хидратира организма ни и успокоява стомашно-чревния тракт. Основното предимство на бульонът и супите е, че са лесно смилаема храна за един отслабен стомах и нуждаещ се организъм, какъвто е и твоят след препиване.

Бульонът, известен като бульон-трезве, е типично българско изобретение и често съчетава доста различни неща, като зелев сок и други. Всеки уважаващ себе си производител на мед пък знае, че една лъжичка на всеки 30 минути помага при борбата с тежките сутрини. Фруктозата в меда е незаменима за разграждането на алкохола. С нейна помощ той се преобразува в оцетна киселина, а тя с нормалните метаболитни процеси се изгаря до въглероден двуокис, който се издишва.

Накрая предлагаме и добре изпитаната рецепта за забъркана в чаша вода, сода с лимонена киселина и малко захар и ти пожелаваме весел край на 2015. Консумирай умерено и ще се видим догодина!

Празниците са в разгара си и много добре те разбираме, че ти е тежко и буквално, и преносно. Истината е, че и на нас ни е леко некомфортно, но понеже сме добри приятели ти представяме няколко изпитани рецепти против тежък махмурлук и недоспиване. Началото е запазено за една топла течност, която не веднъж ни е спасявала, особено в критични ситуации.

Бульонът е измислен от приятелите ни французи, които явно също доста са прекалявали с партитата. Негово величество Bouillon се приготвя при варенето на хранителни продукти, като кости, сухожилия, риба, месо, гъби, зеленчуци, плодове и други. Доказано е, че високата му питателност и съдържащите се в него ензими и хранителни вещества помагат за по-бързо и качествено изтрезняване. Това, че е топъл и течен пък хидратира организма ни и успокоява стомашно-чревния тракт. Основното предимство на бульонът и супите е, че са лесно смилаема храна за един отслабен стомах и нуждаещ се организъм, какъвто е и твоят след препиване.

Бульонът, известен като бульон-трезве, е типично българско изобретение и често съчетава доста различни неща, като зелев сок и други. Всеки уважаващ себе си производител на мед пък знае, че една лъжичка на всеки 30 минути помага при борбата с тежките сутрини. Фруктозата в меда е незаменима за разграждането на алкохола. С нейна помощ той се преобразува в оцетна киселина, а тя с нормалните метаболитни процеси се изгаря до въглероден двуокис, който се издишва.

Накрая предлагаме и добре изпитаната рецепта за забъркана в чаша вода, сода с лимонена киселина и малко захар и ти пожелаваме весел край на 2015. Консумирай умерено и ще се видим догодина!

Гласували общо: 1 потребители