С разискването на вечната тема за вредните храни се
замислихме какво можем да хапнем, ако вече сме обядвали, но вечерята е далеч
или пък сме поели към някое празнично приключение, а наоколо има само
бензиностанции с вредни кроасани и неособено апетитни сандвичи. Ето ти една супер свежа идея за здравословна вкусотия, след
похапването на която няма да се чувстваш гузно.
Нужни са ти: ябълки, прясно изцеден лимонов сок и канела.
Загрей печката на ниска температура. Разрежи ябълките на тънки
кръгли резени, семките ще паднат от само себе си, докато се приготвят. Отгоре ги
полей с малко лимонов сок и поръси канела на вкус. Положи ги в тава (върху
хартия за печене) на един ред и ги пъхни във фурната.
Наблюдавай ги внимателно, защото са тънички и накрая изгарят бързо. Когато са готови от едната страна, ги обърни и ги върни на топло. И така докато се изпекат равномерно. А след като изстинат, складирай в пликчета и си готов за
път!
С разискването на вечната тема за вредните храни се
замислихме какво можем да хапнем, ако вече сме обядвали, но вечерята е далеч
или пък сме поели към някое празнично приключение, а наоколо има само
бензиностанции с вредни кроасани и неособено апетитни сандвичи. Ето ти една супер свежа идея за здравословна вкусотия, след
похапването на която няма да се чувстваш гузно.
Нужни са ти: ябълки, прясно изцеден лимонов сок и канела.
Загрей печката на ниска температура. Разрежи ябълките на тънки
кръгли резени, семките ще паднат от само себе си, докато се приготвят. Отгоре ги
полей с малко лимонов сок и поръси канела на вкус. Положи ги в тава (върху
хартия за печене) на един ред и ги пъхни във фурната.
Наблюдавай ги внимателно, защото са тънички и накрая изгарят бързо. Когато са готови от едната страна, ги обърни и ги върни на топло. И така докато се изпекат равномерно. А след като изстинат, складирай в пликчета и си готов за
път!
Етикети:
Гласували общо: 1 потребители