1 с.л. ситно настърган джинджифил,
1 ч.ч. вода,
6 лимона,
4-5 портокала,
1 грейпфрут,
листата от 15 стръка мента,
5 с.л. мед,
30 бучки лед.
предлагат студена Джинджинада срещу 3.50 лв. Текст Милена Гелева / Фотография Васил Танев
Две са причините да не усещаме как летят часовете в Paper Cake на
„Раковски" 122 - отрупаната
библиотека с подбрана литература и нектарът Джинджинада, който действа като
студен душ и с един такъв в ръката книгите вървят неусетно. Главният герой в него,
както се досещаш, е джинджифилът, но без поддържащите роли на лимона, портокала
и грейпфрута едва ли щеше да ни
вдига чак до небето. Всичките са пребогати на витамини и избиват токсините,
като едновременно ободряват и свалят напрежението. В случая ги разреждаме и с
вода, за да не дразнят стомаха, с което напитката вече няма равна. Ето и от кое
колко ни трябва, за да напълним кана за шестима:
1 с.л. ситно настърган джинджифил,
1 ч.ч. вода,
6 лимона,
4-5 портокала,
1 грейпфрут,
листата от 15 стръка мента,
5 с.л. мед,
30 бучки лед.
В блендер или в кухненски робот разбиваме леда с листата от мента, настъргания джинджифил, меда и водата. Чак тогава добавяме сока от изцедените плодове, разбъркваме няколко пъти и прехвърляме всичко в кана от два литра и половина, като я разреждаме някъде до ръба. Пъхаме я в хладилника, за да се изстуди за около час, и сме готови. Само за цвят пускаме по един лист мента или резен лимон в чашата, но понякога и тях омитаме заедно с последната капка.
Paper Cake е
на „Раковски" 122 и всеки ден от 10:00 до 22:00
предлагат студена Джинджинада
срещу 3.50 лв.
Текст Милена Гелева / Фотография Васил Танев