Sofialive.bg

Хитът на сезона

Хитът на сезона Хитът на сезона
Помниш ли, когато ти представихме страхотното предложение Ла Форка на ресторант Табиет? Разбира се, че помниш, ние също не можем да забравим крехкото и сочно говеждо от породата Блек Енгъс, поднесено на нагорещен метален шиш, в компанията на ароматен свински бекон, което цвърчи апетитно, докато стои на масата ти. А очевидно не само ние си падаме по неустиомото месно блюдо, защото в момента Ла Форка е абсолютен хит в ресторанта. И то напълно заслужено.

Ако още не си го опитвал, представи си следната картинка. Качваш се с приятели, семейството или с партньори в красивия и спокоен Лозенец. Сядаш в изискания уют на ресторант Табиет и решаваш да пробваш това ястие, за което всички говорят. Поръчваш Ла Форка в размер спрямо компанията - за трима, пет или повече души, след това разгръщаш винения лист (или ако си любител на бирата, поръчваш от любимото си пиво) и избираш питие по твой вкус, за отлично допълнение на чудесно печено месо.

През това време екипът в кухнята приготвя специалното си предложение. Месото се нарязва на порции и докато се запича, при него стои и металният топуз с шишове, за да се нажежи до максимална степен. След това готвачите изваждат шиша и редят върху него филиите говеждо месо, а за финал над тях нареждат и резени пушен бекон, който допълва чудесно вкусовите и ароматни качества на порцията. Самият шиш, на който се поднася месото, събрал топлината на фурната, стои нагорещен повече от 20 минути, което гарантира допълнително доизпичане на месото и неговите постоянна температура и крехкост. А на дъска под Ла Форка се поставя купа с ориз басмати със зеленчуци. Така стичащият се от месото сос напоява ориза и допълва вкуса му. И за финал, порцията пристига с три соса на масата ти - медена горчица, соев сос и сос барбекю.

Сега си представи и следното - седиш с компанията си в приятната атмосфера на Табиет, водите спокоен разговор над чаша вино, която предразполага към отпускане и леко изостря апетита, а в това време пристига сервитьорът и ви носи описаната по горе порция Ла Форка. Тъй като горещият шиш продължава да готви месото и да запича бекона отгоре, от него се носи неповторимият аромат на печено и пушено месо, под звуците на лекото му цвърчене върху шиша. Бихме те разбрали напълно, ако в този момент разговорът спре за миг, преди да се насочи към кулинарното изкушение, което се предлага само и единствено в ресторант Табиет. Сега разпределяте порциите си и си наливате по още една чаша вино - за настроение и апетит.

Е, вече не е загадка защо Ла Форка е най-предпочитаното предложение от менюто на Табиет. Добър апетит и наздраве!

Текст Ивайло Александров

Помниш ли, когато ти представихме страхотното предложение Ла Форка на ресторант Табиет? Разбира се, че помниш, ние също не можем да забравим крехкото и сочно говеждо от породата Блек Енгъс, поднесено на нагорещен метален шиш, в компанията на ароматен свински бекон, което цвърчи апетитно, докато стои на масата ти. А очевидно не само ние си падаме по неустиомото месно блюдо, защото в момента Ла Форка е абсолютен хит в ресторанта. И то напълно заслужено.

Ако още не си го опитвал, представи си следната картинка. Качваш се с приятели, семейството или с партньори в красивия и спокоен Лозенец. Сядаш в изискания уют на ресторант Табиет и решаваш да пробваш това ястие, за което всички говорят. Поръчваш Ла Форка в размер спрямо компанията - за трима, пет или повече души, след това разгръщаш винения лист (или ако си любител на бирата, поръчваш от любимото си пиво) и избираш питие по твой вкус, за отлично допълнение на чудесно печено месо.

През това време екипът в кухнята приготвя специалното си предложение. Месото се нарязва на порции и докато се запича, при него стои и металният топуз с шишове, за да се нажежи до максимална степен. След това готвачите изваждат шиша и редят върху него филиите говеждо месо, а за финал над тях нареждат и резени пушен бекон, който допълва чудесно вкусовите и ароматни качества на порцията. Самият шиш, на който се поднася месото, събрал топлината на фурната, стои нагорещен повече от 20 минути, което гарантира допълнително доизпичане на месото и неговите постоянна температура и крехкост. А на дъска под Ла Форка се поставя купа с ориз басмати със зеленчуци. Така стичащият се от месото сос напоява ориза и допълва вкуса му. И за финал, порцията пристига с три соса на масата ти - медена горчица, соев сос и сос барбекю.

Сега си представи и следното - седиш с компанията си в приятната атмосфера на Табиет, водите спокоен разговор над чаша вино, която предразполага към отпускане и леко изостря апетита, а в това време пристига сервитьорът и ви носи описаната по горе порция Ла Форка. Тъй като горещият шиш продължава да готви месото и да запича бекона отгоре, от него се носи неповторимият аромат на печено и пушено месо, под звуците на лекото му цвърчене върху шиша. Бихме те разбрали напълно, ако в този момент разговорът спре за миг, преди да се насочи към кулинарното изкушение, което се предлага само и единствено в ресторант Табиет. Сега разпределяте порциите си и си наливате по още една чаша вино - за настроение и апетит.

Е, вече не е загадка защо Ла Форка е най-предпочитаното предложение от менюто на Табиет. Добър апетит и наздраве!

Текст Ивайло Александров

Гласували общо: 1 потребители