Играч от класа

Всеки път, когато чакаме капризни гости, а минутите се топят като сладолед на плажа, изпадаме в лека паника. С какво да блеснем? Ама да стане по бързата процедура, ако може. Но когато открихме този елегантен и изискан джентълмен в градината на ADI'S COOK & BOOK, спряхме да кършим ръце и отскочихме за:

150 г авокадо (средно твърдо)
50 г коктейлни скариди
120 г чери домати
3 скариди с опашки
сол
зехтин
оцет
лимон
магданоз за украса

Ето и как се случва всичко. Първо, обели авокадото, намачкай го хубаво и пусни при него коктейлните скариди и кубчета чери домати. След това разбъркай сместа, влей допълнителна свежест с прясно изцеден лимонов сок, малко зехтин, капка оцет и посоли на вкус. Придай изрядна форма на малкия шедьовър с помощта на метален ринг (нямаш ли такъв под ръка - импровизирай) и подреди отгоре доматени шайбички и стрък магданоз.

Скаридите с опашки сотирай в тиган със сол и зехтин, след което ги разположи артистично по периферията. Препечи черния хляб и отвори бутилка бяло вино или розе. Гостите нека заповядат!

Текст Стела Вълкова / Фотография Васил Танев

Всеки път, когато чакаме капризни гости, а минутите се топят като сладолед на плажа, изпадаме в лека паника. С какво да блеснем? Ама да стане по бързата процедура, ако може. Но когато открихме този елегантен и изискан джентълмен в градината на ADI'S COOK & BOOK, спряхме да кършим ръце и отскочихме за:

150 г авокадо (средно твърдо)
50 г коктейлни скариди
120 г чери домати
3 скариди с опашки
сол
зехтин
оцет
лимон
магданоз за украса

Ето и как се случва всичко. Първо, обели авокадото, намачкай го хубаво и пусни при него коктейлните скариди и кубчета чери домати. След това разбъркай сместа, влей допълнителна свежест с прясно изцеден лимонов сок, малко зехтин, капка оцет и посоли на вкус. Придай изрядна форма на малкия шедьовър с помощта на метален ринг (нямаш ли такъв под ръка - импровизирай) и подреди отгоре доматени шайбички и стрък магданоз.

Скаридите с опашки сотирай в тиган със сол и зехтин, след което ги разположи артистично по периферията. Препечи черния хляб и отвори бутилка бяло вино или розе. Гостите нека заповядат!

Текст Стела Вълкова / Фотография Васил Танев

Гласували общо: 1 потребители