6 филии ръжен хляб с ядки (или какъвто там ти е любим);
250 г чоризо;
170 г прошуто;
250 г тъмни смокини, почистени и нарязани на филийки;
медена горчица (която се приготвя така);
няколко лъжички мед;
сол и черен пипер.
Върху всяка филия щедро намазваме около две супени лъжици от горчицата, след което поръсваме със сол и черен пипер. Нареждаме по резен и половина чоризо (надипли го красиво, както и ние направихме), а след това и по едно парче прошуто. Най-отгоре редим смокините, а после и артистично капваме тук-там медец.
Бързо си признаваме, че смокините са едни от най-любимите ни плодове през септември - месеца, в който лятото се измъква по терлици, а есента още не е пристигнала с всичките си дъждове и ниски температури. Разтърсихме се за някакъв по-забавен начин да включим сочния плод в менюто си и, хоп, ето ни нещо неочаквано и хранително - сандвич със смокини.
За
6 броя са ни нужни:
6
филии ръжен хляб с ядки (или какъвто там
ти е любим);
250
г чоризо;
170
г прошуто;
250
г тъмни смокини, почистени и нарязани
на филийки;
медена
горчица (която се приготвя така);
няколко
лъжички мед;
сол
и черен пипер.
Върху
всяка филия щедро намазваме около две
супени лъжици от горчицата, след което
поръсваме със сол и черен пипер. Нареждаме
по резен и половина чоризо (надипли го
красиво, както и ние направихме), а след
това и по едно парче прошуто. Най-отгоре
редим смокините, а после и артистично
капваме тук-там медец.
Фотография Васил Танев