40 г джин,
30 г сок от червена ябълка,
20 г сироп от бъз,
2 кафени лъжички кафява захар,
100 г необелена краставица.
Краставицата се пасира едно хубавичко с пасатор или в шейкър, след което се смесва с останалите съставки. Добавяме лед, разбъркваме и прецеждаме. Изобщо - става за минути. Фотография Васил Танев
По принцип предпочитаме
чист бърбън или някой от класическите
коктейли като Мохито или Блъди Мери, но от време на време душата
ни закопнява за нещо по-нестандартно.
Точно така открихме този красавец тук
с още по-красивото име Gin
Garden, описан в менюто по следния начин:
комбинация от джин, сок от червена
ябълка, сироп от бъз, кафява захар и
краставица. Именно краставицата убива
първоначалния сладък вкус, а остатъчният
приятно нагарча. Коктейлът е лек и се сервира
в охладени чаши за кампари. Ето и рецептата:
40 г джин,
30 г сок от
червена ябълка,
20 г сироп от бъз,
2
кафени лъжички кафява захар,
100 г
необелена краставица.
Краставицата се пасира
едно хубавичко с пасатор или в шейкър, след
което се смесва с останалите съставки.
Добавяме лед, разбъркваме и прецеждаме. Изобщо
- става за минути.
Фотография Васил Танев