1 авокадо (като преди това си подбрал подходящото)
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
пресен лук по желание
(един вид супер полезно гориво за тялото ти). Съдържа още калий, витамини
от групата В, витамин Е, фосфорна киселина и още много добри за теб вещества.
Задни мисли
Мексикански дух
Играч от класа
Поприказвали сме с теб за авокадото и сме ти го представяли в засукани ястия и предястия, но от това, което ще ти покажем сега, по-лесно няма. Ако не искаш да закусваш баналните печени филийки, корнфлейкс, само плодове или каквото там си забъркваш за събуждане, ето ти една в пъти по-здравословна идея.
Нужни са ти:
1 авокадо (като преди това си подбрал подходящото)
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
пресен лук по желание
И сега: разрязваш авокадото, обезвреждаш го, като му махаш семката, чукваш по едно яйце във всяка от двете половини и засилваш към печката. Трябват ти 15-20 минути (или когато видиш, че яйцето е готово). След това щипка сол на вкус и малко черен пипер за съвършенство. И ако си любител на пресния лук, нарежи го на ситно и поръси отгоре. Ние го пропуснахме, но добавихме спанак за разкош (да станем по-силни, не, че нещо).
Е, това е. И повече да не сме чули, че здравословното похапване било мнооого трудно.
Авокадото е нисковъглехидратна храна, богата на мононенаситени мазнини
(един вид супер полезно гориво за тялото ти). Съдържа още калий, витамини
от групата В, витамин Е, фосфорна киселина и още много добри за теб вещества.
Още рецепти с авокадо:
Задни мисли
Мексикански дух
Играч от класа