Само преди два месеца ги споменахме покрай партито им Breakfast at Tiffany's, а днес имаме нов повод да ги поздравим, защото най-важните бутони за избор на меню и доставка вече работят на пълни обороти. Заявките се правят ден по-рано на 0878 72 36 88 или с регистрация, стига да сме в София, а се плаща на ръка при получаването им или по банков път, който важи само за фирми и месечни абонаменти (от 70 до 400 лв.).
За разлика от едноименния
филм на
Фатих Акин тук нещата са сериозни,
въпреки че кулинарите от Soul
Kitchen са също толкова надъхани (ако не и
повече), колкото главния герой Зинос -
и това веднага си личи по вкусните им
био и веган ястия.
Само преди два месеца
ги споменахме покрай партито им Breakfast
at Tiffany's,
а днес имаме нов повод да ги поздравим,
защото най-важните бутони за избор на
меню и доставка вече работят на пълни
обороти. Заявките се правят ден по-рано
на 0878 72 36 88 или с регистрация, стига да
сме в София, а се плаща на ръка при
получаването им или по банков път, който
важи само за фирми и месечни абонаменти
(от 70 до 400 лв.).
В кухнята залагат на пресни и сезонни продукти (по възможност органични) и не признават животинските съставки, но пък смело блъскат по-полезните с растителен произход. Десертите ги подслаждат не със захар, а с фурми, агаве, стафиди, стевия, кленов сироп или якон, които са в пъти по-грижовни за здравето ни. Предлагат няколко вида салати, супи, основни ястия, десерти и закуски, които комбинираме в меню по шест начина, всичките по 15 лв. Единствено безалкохолните био напитки вървят отделно и са наши срещу 3 лв.
В дъното на нещата стоят петима ентусиасти начело с главния мозък Живко Джамяров, когото шеговито наричат „стратега от Мировяне". Специалистът по нутрициология Надя Петрова е автор на някои от снимките, както и на рецептите, заедно с Мария Обретенова-Мер, Веселин Станков и Диана Хърлечанова.
Като изключим тематичните им партита и семинари, вече здраво стъпиха и на земята - с магазин за био и натурални продукти, който сме сигурни, че бързо ще разработят. Малко им остава и да започнат кулинарни курсове заедно с школата CHEF за кеф!, които ще са през април, но кога точно още не се знае.
Текст Милена Гелева / Фотография Надя Петрова и Влади Петрунов