Нищо по-добро

Всеизвестно е, че италианската кухня е вкусна. Факт е, обаче, че тя е и доста калорична. Ето защо днес няма да говорим за пици, спагети или лазаня. Тази класическа фритата (както е името на традиционния италиански омлет) е същинска протеинова бомба, която ще те заради със сила и енергия през целия ден. На всичкото отгоре е ястие, приготвено от съвместими групи храни, така че не се тревожи за последствията, щом я излапаш. Което неминуемо ще стане, защото преди всичко тя е страшно вкусна.

Нужни са ти:
4 яйца
1 връзка пресен лук
200 гр. спанак
200 гр .предварително изпечени пилешки гърди, нарязани
сол и пипер на вкус
зехтин
пармезан

Загрей зехтина в тиган и добави нарязания на ситно лук и спанака. Запържи ги бъркайки, докато омекнат. В купа разбъркай яйцата като добавиш щипка сол и пипер. Бъркай до получаването на еднородна смес. Към запържените вече лук и спанак добави пилешките филенца и разбъркай. След това излей яйчената смес и разбъркай все едно правиш омлет. Бъркай 2-3 минути, докато не постегне достатъчно, а след това дръпни от котлона и поръси с пармезан. Постави тигана в предварително нагрята на 200 градуса фурна. Остави да се пече, докато не се образува златна коричка и не бухне достатъчно.

Можеш да сервираш фритатата както топла, така и студена. А ако си фен на лютото, можеш да поръсиш с чили.

Текст Мартина Панайотова

Няколко думи за зехтина от първа ръка
И още една полезна и бърза закуска с авокадо и яйца

Всеизвестно е, че италианската кухня е вкусна. Факт е, обаче, че тя е и доста калорична. Ето защо днес няма да говорим за пици, спагети или лазаня. Тази класическа фритата (както е името на традиционния италиански омлет) е същинска протеинова бомба, която ще те заради със сила и енергия през целия ден. На всичкото отгоре е ястие, приготвено от съвместими групи храни, така че не се тревожи за последствията, щом я излапаш. Което неминуемо ще стане, защото преди всичко тя е страшно вкусна.

Нужни са ти:
4 яйца
1 връзка пресен лук
200 гр. спанак
200 гр .предварително изпечени пилешки гърди, нарязани
сол и пипер на вкус
зехтин
пармезан

Загрей зехтина в тиган и добави нарязания на ситно лук и спанака. Запържи ги бъркайки, докато омекнат. В купа разбъркай яйцата като добавиш щипка сол и пипер. Бъркай до получаването на еднородна смес. Към запържените вече лук и спанак добави пилешките филенца и разбъркай. След това излей яйчената смес и разбъркай все едно правиш омлет. Бъркай 2-3 минути, докато не постегне достатъчно, а след това дръпни от котлона и поръси с пармезан. Постави тигана в предварително нагрята на 200 градуса фурна. Остави да се пече, докато не се образува златна коричка и не бухне достатъчно.

Можеш да сервираш фритатата както топла, така и студена. А ако си фен на лютото, можеш да поръсиш с чили.

Текст Мартина Панайотова

Няколко думи за зехтина от първа ръка
И още една полезна и бърза закуска с авокадо и яйца

Гласували общо: 1 потребители