Sofialive.bg

No guilt ябълкови мъфини

No guilt ябълкови мъфини No guilt ябълкови мъфини
Представяме ти рецепта за 12 супер апетни мъфина, които може да си приготвиш сам. Не се чувствай виновен, че са адски вкусни. Сподели с приятели!

Какво ти е нужно:
яйце - 1 бр
кафява захар - 200 г
олио - 75 мл
гъст айрян - 230 мл
пълнозърнесто брашно - 300 г
бакпулвер - 1 ч.л.
сода - 1/2 ч.л.
сол - 1/4 ч.л.
канела - 1 ч.л.
джинджифил, сух - 1 ч.л.
карамфил, млян - 1/4 ч.л.
ябълки - 300 г ( ~ 2бр )
кафява захар за поръсване - 2-3 с.л.


Първо си загрей фурната на 170С, за да не чакаш после.
Обели и нарежи ябълките на ситни кубчета (като зарчета за табла). Ако те мързи да
режеш можеш и да ги настържеш.
Счупи едно яйце в голяма купа и прибави към него 200г кафява захар. Разбий ги добре с
миксер, докато се получи гъст, пухкав крем. Това може да отнеме 2-3 минутки. Прибави
олиото и разбъркай. След олиото прибави айряна и разбъркай още веднъж. Спри миксера
и го прибери на място.
В отделна купа претегли 300 г пълнозърнесто брашно и към него прибави набухвателите,
солта и подправките. Пресей сухите съсавки над яйчената смес и разбъркай добре с
помоща на шпатула или голяма лъжица докато се получи гладка смес. Най-накрая прибави
ябълките и разбъркай.
Застели една тава за мъфини с капсули за мъфини. Ако нямаш капсули я намасли добре
със студено масло. Разпредели тестото в 12-те формички и прехвърли тавата във
фурната. Печи мъфините около 20 минути или докато станат златисти. Провери дали са
готови с клечка. Изчакай ги да се охладят и ги нападай.

По рецепта на майсторите от Amuse Bouche

Представяме ти рецепта за 12 супер апетни мъфина, които може да си приготвиш сам. Не се чувствай виновен, че са адски вкусни. Сподели с приятели!

Какво ти е нужно:
яйце - 1 бр
кафява захар - 200 г
олио - 75 мл
гъст айрян - 230 мл
пълнозърнесто брашно - 300 г
бакпулвер - 1 ч.л.
сода - 1/2 ч.л.
сол - 1/4 ч.л.
канела - 1 ч.л.
джинджифил, сух - 1 ч.л.
карамфил, млян - 1/4 ч.л.
ябълки - 300 г ( ~ 2бр )
кафява захар за поръсване - 2-3 с.л.


Първо си загрей фурната на 170С, за да не чакаш после.
Обели и нарежи ябълките на ситни кубчета (като зарчета за табла). Ако те мързи да
режеш можеш и да ги настържеш.
Счупи едно яйце в голяма купа и прибави към него 200г кафява захар. Разбий ги добре с
миксер, докато се получи гъст, пухкав крем. Това може да отнеме 2-3 минутки. Прибави
олиото и разбъркай. След олиото прибави айряна и разбъркай още веднъж. Спри миксера
и го прибери на място.
В отделна купа претегли 300 г пълнозърнесто брашно и към него прибави набухвателите,
солта и подправките. Пресей сухите съсавки над яйчената смес и разбъркай добре с
помоща на шпатула или голяма лъжица докато се получи гладка смес. Най-накрая прибави
ябълките и разбъркай.
Застели една тава за мъфини с капсули за мъфини. Ако нямаш капсули я намасли добре
със студено масло. Разпредели тестото в 12-те формички и прехвърли тавата във
фурната. Печи мъфините около 20 минути или докато станат златисти. Провери дали са
готови с клечка. Изчакай ги да се охладят и ги нападай.

По рецепта на майсторите от Amuse Bouche

Гласували общо: 1 потребители