Пастет от пушена скумрия

Ако се събираш с приятели по повод (или без), избора на мезе винаги е труден. Подготвили сме ти една рецепта точно за целта. Прави се за няма и 5 минути, а намазано на филийка е чудесно мезе за всякакъв алкохол.

Какво ти е нужно:
топла пушена скумрия, почистена - 150 гр.
крема сирене - 80 гр.
заквасена сметана - 80 гр.
фина горчица - 2 ч.л.
паста от хрян - 1 ч.л.
ситно нарязан копър - 2 с.л.
лимонов сок - 2-3 с.л.

Начин на приготвяне:
За приготвянето на тази рецепта не ти трябват завидни кулинарни умения, но ти е необходим кухненски робот и по-точно - чопър. От там нататък всичко е много лесно. Това, което трябва да направиш е да хвърлиш всичко без лимоновия сок и копъра в чопъра. Смилаш докато стане на паста и прибавяш копъра и лимоновия сок по твой вкус. Прехвърли готовия пастет в бурканче (или друг съд) и го остави за около час в хладилника, за да стегне леко. След това - нападай.

Ако се събираш с приятели по повод (или без), избора на мезе винаги е труден. Подготвили сме ти една рецепта точно за целта. Прави се за няма и 5 минути, а намазано на филийка е чудесно мезе за всякакъв алкохол.

Какво ти е нужно:
топла пушена скумрия, почистена - 150 гр.
крема сирене - 80 гр.
заквасена сметана - 80 гр.
фина горчица - 2 ч.л.
паста от хрян - 1 ч.л.
ситно нарязан копър - 2 с.л.
лимонов сок - 2-3 с.л.

Начин на приготвяне:
За приготвянето на тази рецепта не ти трябват завидни кулинарни умения, но ти е необходим кухненски робот и по-точно - чопър. От там нататък всичко е много лесно. Това, което трябва да направиш е да хвърлиш всичко без лимоновия сок и копъра в чопъра. Смилаш докато стане на паста и прибавяш копъра и лимоновия сок по твой вкус. Прехвърли готовия пастет в бурканче (или друг съд) и го остави за около час в хладилника, за да стегне леко. След това - нападай.

Гласували общо: 1 потребители