4 чаени чаши прясно мляко
около 200 гр. вкусен шоколад
ванилия (разбира се, още по-хубаво ще стане, ако разполагаш с такава от шушулка или есенция)
2 чаени лъжички нишесте
2-3 супени лъжици мед
канела
щипка сол
и бонбони маршмелоу - за къде без тях!
Едно от любимите ни неща за вършене през студените месеци е да гледаме дъжда или снега навън с чаша с топло съдържимо в ръцете. Обичаме чай и имаме цяла колекция любими комбинации, но и ние, като всички, понякога обичаме да се глезим. Днес ще ти кажем как да си направиш божествен домашен горещ шоколад с пухкави бонбонки маршмелоу.
Нужни са ти:
4 чаени чаши прясно мляко
около 200 гр. вкусен
шоколад
ванилия (разбира
се, още по-хубаво ще стане, ако разполагаш с такава от шушулка или есенция)
2 чаени лъжички
нишесте
2-3 супени лъжици
мед
канела
щипка сол
и бонбони
маршмелоу - за къде без тях!
Нишестето отдели настрана в компанията на половин чаша от млякото, като се погрижиш да се превърнат в хомогенна смес. Останалото мляко загрей, но внимавай да не кипне. Когато се стопли добре, го махни от котлона и прибави шоколада (предварително натрошен), меда и ванилията. Завърши с щипка сол и малко канела за разкош и разбъркай добре. След това метни в съда нишестето и разбъркай отново. Сега вече имаш зелена светлина да изчакаш балончетата - кипни сместа на среден огън, а когато е готова, изчакай да се охлади, за да се сгъсти. Разпредели в чаши, метни вътре по няколко маршмелоучета и викни приятели. Това е!