Какво ти е нужно:
120 гр. ориз за ризото
400 мл. зеленчуков бульон (домашно приготвен)
1 глава лук
1 чаша бяло вино
0,12 гр. шафран
100 гр. масло
125 гр. сирене бурата.
Онова толкова нежно и меко усещане за вкусовите ни рецептори, когато вкусим добре получило се кремообразно и едновременно с това ал денте - ризото. Тази неповторима текстура, която с всяка хапка увеличава удоволствието. Ех, размечтахме се… Уверяваме те, че не е толкова трудно да се справиш, точно както професионалистите от Trattoria ll Maestro Giuseppe Verdi. Ето една рецепта, която ако последваш, ще получиш съвършеното ризото ала миланезе с бурата.
Какво ти е нужно:
120 гр. ориз за ризото
400 мл. зеленчуков бульон (домашно приготвен)
1 глава лук
1 чаша бяло вино
0,12 гр. шафран
100 гр. масло
125 гр. сирене бурата.
Начин на работа:
В тенджера добави маслото и нарязания на ситно лук и го запържи, след това прибави ориза. Налей виното и бъркай, щом оризът поеме виното, започваш да добавяш от бульона. Хубаво е той да е сгрят (можеш да го държиш в тенджерка на другия котлон) и да добавяш черпак по черпак, докато оризът стане ал денте. Накрая прибави шафрана. Ястието се сервира, като върху ризотото се добавя сиренето бурата.