За да напълни една тава, са й необходими:
300 мл хладка вода,
около кило брашно (обикновено или специално за баници),
щипка сол,
1 с.л. олио,
1 с.л. оцет.
Омесва тестото и го разделя на топки, оставя ги да престоят 10-15 минути, след което започва да ги точи и разтегля, докато станат тънки като вестник. Плънката може да е всякаква - със сирене, яйце, ябълки, тиква с канела, кисело мляко и праз лук, или кой с каквото обича. Но какъв е личният й фаворит ще разберем в неделя. Работилницата за точене на кори с Офелия Николова е на 19-и от 11:00 в +това,
а входът от 15 лв. включва подбраните от нея продукти;
записването става на go@plustova.com
Затова и малцина се
справят от първия път, а ние след третия
изгубихме всякакво желание. Тази неделя
обаче се задава работилница по темата
и нещо пак ни жегна да се пробваме в
начинанието. Опитната Офелия
Николова ще направи едно показно в
+това, а защо точно тя - защото
домакините на събитието направо
боготворят нейните тиквеници и баници.
От Офелия успяхме да измъкнем само
продуктите и пропорциите за тестото,
останалото каза, че трябва да се види
на място.
За да напълни една тава,
са й необходими:
300 мл хладка вода,
около кило брашно
(обикновено или специално за баници),
щипка сол,
1 с.л. олио,
1 с.л. оцет.
Омесва тестото и го
разделя на топки, оставя ги да престоят
10-15 минути, след което започва да ги точи
и разтегля, докато станат тънки като
вестник. Плънката може да е всякаква - със сирене, яйце, ябълки, тиква с канела,
кисело мляко и праз лук, или кой с каквото
обича. Но какъв е личният й фаворит ще
разберем в неделя.
Работилницата за
точене на кори с Офелия Николова е на
19-и от 11:00 в +това,
а входът
от 15 лв. включва подбраните от нея продукти;
записването става на go@plustova.com
Фотография Васил Танев