100 г покълнал слънчоглед,
20 г сурово кашу,
20 г бразилски орех,
200 г пресни фурми,
2 с.л. кокосово масло,
1 с.л. рожково брашно,
12 сурови и обелени бадема,
20 г кокосови стърготини.
Най-важното е да накиснем бадемите за едно денонощие, защото ще ни се наложи да ги белим. После смиламе покълналия слънчоглед, орехите и кашуто, след което ги смесваме с фурмите, рожковото брашно и маслото, за да приключим с най-важното, а именно - тестото. Сега пък идва ред на най-забавното - оформянето на рожковците, като право в сърцето им забиваме по един цял бадем. Накрая ги овалваме в кокосовите стърготини и ги излапваме за секунди (или поне ние правим така обикновено). В случай че ти изглежда сложно, поръчай си готови от Soul Kitchen, но ден по-рано.
Рожковците са страшно полезни и всички ги харесват. Има и
още - приготвят се лесно, а като видни представители на породата сурови
десерти, можеш на момента да добавяш и да изваждаш от продуктите, докато уцелиш
твоята рецепта. Все пак, ако досега не си се пробвал сам вкъщи, започни с варианта
на кулинара Веско от сайта за кетъринг Soul Kitchen.
100 г покълнал слънчоглед,
20 г сурово кашу,
20 г бразилски орех,
200 г пресни фурми,
2 с.л. кокосово масло,
1 с.л. рожково брашно,
12 сурови и обелени бадема,
20 г кокосови стърготини.
Най-важното е да накиснем бадемите за едно денонощие, защото
ще ни се наложи да ги белим. После смиламе покълналия слънчоглед, орехите
и кашуто, след което ги смесваме с фурмите, рожковото брашно и маслото, за да приключим
с най-важното, а именно - тестото. Сега пък идва ред на най-забавното - оформянето
на рожковците, като право в сърцето им забиваме по един цял бадем. Накрая ги
овалваме в кокосовите стърготини и ги излапваме за секунди (или поне ние правим
така обикновено).
В случай че ти изглежда сложно, поръчай си готови от Soul Kitchen, но ден по-рано.
Текст Милена Гелева / Фотография Владимир Петрунов