1 голям картоф;
2 моркова;
1 глава лук;
1 средно голям корен джинджифил;
50 г масло;
150 мл течна сметана за готвене (да не е от растителен произход);
пипер на вкус;
щипка мащерка;
сол
и няколко стръка див лук за декорация. Почистваме зеленчуците и ги режем на кубчета, след което задушаваме лука, морковите, джинджифила и картофа в маслото, като не забравяме да долеем малко вода. Щом омекнат, слагаме тиквата, а когато и тя сдаде багажа, я овкусяваме с подправките. Сваляме от котлона, прибавяме сметаната и пасираме. Горещата крем супа сервираме със стръкчета див лук отгоре и с чеснови хлебчета отстрани. Който пък е толкова запален и Хелоуийн му важен, може да я изгълта, маскиран като зомби, вампир или Торбалан, а после да изхвърчи към някое от днешните партита. Важното е всички да сме доволни, така че имаш едно "весело там" и от нас.
Хубаво де - щом толкова ти е кеф, никой не ти пречи да си издълбаеш една и да й туриш някаква свещ вътре. Ама айде малко по-креативно, стига с тези озъбени усти и триъгълни очи - ето каква фантазия (и самоирония) проявяват братята американци, а що пък да не вземем пример от тях.
Ако обаче фенерът не ти се получи или пък решиш да ни послушаш, виж на какво ще я направим днешната героиня. Преди това ще си набавим:
1 кг почистена и нарязана
тиква;
1 голям картоф;
2 моркова;
1 глава лук;
1 средно голям корен
джинджифил;
50 г масло;
150 мл течна сметана за
готвене (да не е от растителен произход);
пипер на вкус;
щипка мащерка;
сол
и няколко стръка див
лук за декорация.
Почистваме зеленчуците и ги режем на кубчета, след което задушаваме лука, морковите, джинджифила и картофа в маслото, като не забравяме да долеем малко вода. Щом омекнат, слагаме тиквата, а когато и тя сдаде багажа, я овкусяваме с подправките. Сваляме от котлона, прибавяме сметаната и пасираме. Горещата крем супа сервираме със стръкчета див лук отгоре и с чеснови хлебчета отстрани. Който пък е толкова запален и Хелоуийн му важен, може да я изгълта, маскиран като зомби, вампир или Торбалан, а после да изхвърчи към някое от днешните партита. Важното е всички да сме доволни, така че имаш едно "весело там" и от нас.
Фотография Васил Танев