500 г боб,
250 г домати,
4 моркова,
1 глава лук,
50 г олио или зехтин за готвене,
1 с.л. захар,
сол на вкус.
Сваряваме боба в компанията на лука, зехтина и морковите, предвидливо нарязани на кубчета. След като нещата поуврат, добавяме белените домати, захарта и посоляваме на вкус. Допълнително поръсваме с джоджен, черен и червен пипер, който може и да е лют, стига да траем на люто. Десет минути преди да врътнем копчето на котлона, слагаме шепа сушени манатарки, а за по-автентично, сервираме в глинен съд.
Айде, и Весела Коледа. Фотография Васил Танев
Караме направо, щото сме толкова гладни, че нямаме никакво търпение.
Трябва ни следното:
500 г боб,
250 г домати,
4 моркова,
1 глава лук,
50 г олио или зехтин за готвене,
1 с.л. захар,
сол на вкус.
Сваряваме боба в компанията на лука, зехтина и морковите, предвидливо
нарязани на кубчета. След като нещата поуврат, добавяме белените домати, захарта
и посоляваме на вкус. Допълнително поръсваме с джоджен, черен и червен пипер,
който може и да е лют, стига да траем на люто. Десет минути преди да врътнем
копчето на котлона, слагаме шепа сушени манатарки, а за по-автентично, сервираме
в глинен съд.
Айде, и Весела Коледа.
Фотография Васил Танев