лук - 100 г
чесън - 3-4 ск.
картофи - 100-120 г
броколи - 500 г
естрагон, сух - 1-2 ч.л.
сол - на вкус
зеленчуков бульон (домашно приготвен) - 1л
масло - 20 г
прясно мляко ~ 250 мл
синьо сирене - 100 г
шам-фъстък - 30-40 г Като за начало подготви всичко необходимо. Нарежи лука и чесъна на ситно. Обели един среден картоф (или два по-малки) и го нарежи на малки кубчета. Отдели цветовете от броколито настрана, а стеблата обели и нарежи на кубчета. Вземи една средна тенджера и в нея загрей 2 с.л. зехтин. Задуши лука за няколко минути, докато стане златист, след което прибави чесъна и готви още минутка. Прибави картофите, стеблата от броколи, естрагона и сол и залей със зеленчуковия бульон. Остави зеленчуците да покъкрят за около 10 минутки или докато не омекнат картофите.Тогава прибави и нарязаните цветове от броколи и готви още за 3-4 минутки. Дръпни тенджерата настрана от котлона и прибави около 1 с.л. масло вътре и половината от синьото сирене. Пасирай супата фино и прибави прясното мляко. Ако ти се струва гъста можеш да я доразредиш с още мляко. Ако пък обичаш по-гъсти и плътни супи можеш да не слагаш цялото мляко от рецептата. Опитай я и ако е необходимо я доовкуси със сол. Сервирай супата топла с натрошено синьо сирене отгоре и малко ситно нарязан шам-фъстък. По рецепта на майсторите от Amuse Bouche
Този път ти споделяме рецепта за зелена супа от броколи (за около 2 л супа), която ще те сгрее и засити. Действай, лесно е!
Какво ти е нужно:
зехтин - 2 с.л.
лук - 100 г
чесън - 3-4 ск.
картофи - 100-120 г
броколи - 500 г
естрагон, сух - 1-2 ч.л.
сол - на вкус
зеленчуков бульон (домашно приготвен) - 1л
масло - 20 г
прясно мляко ~ 250 мл
синьо сирене - 100 г
шам-фъстък - 30-40 г
Като за начало подготви всичко необходимо. Нарежи лука и чесъна на ситно. Обели един среден картоф (или два по-малки) и го нарежи на малки кубчета. Отдели цветовете от броколито настрана, а стеблата обели и нарежи на кубчета. Вземи една средна тенджера и в нея загрей 2 с.л. зехтин. Задуши лука за няколко минути, докато стане златист, след което прибави чесъна и готви още минутка. Прибави картофите, стеблата от броколи, естрагона и сол и залей със зеленчуковия бульон. Остави зеленчуците да покъкрят за около 10 минутки или докато не омекнат картофите.Тогава прибави и нарязаните цветове от броколи и готви още за 3-4 минутки. Дръпни тенджерата настрана от котлона и прибави около 1 с.л. масло вътре и половината от синьото сирене. Пасирай супата фино и прибави прясното мляко. Ако ти се струва гъста можеш да я доразредиш с още мляко. Ако пък обичаш по-гъсти и плътни супи можеш да не слагаш цялото мляко от рецептата. Опитай я и ако е необходимо я доовкуси със сол. Сервирай супата топла с натрошено синьо сирене отгоре и малко ситно нарязан шам-фъстък.
По рецепта на майсторите от Amuse Bouche