Необходими продукти:
агнешко месо - 400 г сварено
агнешки дреболийки - 1 ч.ч. сварени
0риз - 70 г
пресен лук - 1 стрък
моркови - 2 бр.
яйца - 2 бр,
заквасена сметана - 4 с.л.
олио - 50 г
сол - 10 г
черен пипер
джоджен
магданоз - зелен
Начин на приготвяне:
1.В тенджера си изсипваме олиото.
2.Изчакваме да се загрее, добавяме свареното агнешкото месо и дреболийки, който сме си ги нарязали предварително на ситно.
3.Оставяме така за около 5-6 минути, след което, добавяме смлените с блендер зеленчуците.
4.След като месото и зеленчуците се запържат, добавяме литър и половина вода, черен пипер и джоджен.
5.Така оставяме да поври 10-тина минути и тогава добавяме ориза.
6.Застройката си я приготвяме, докато супата ври.
7.Разбиваме яйцата със заквасената сметана, като добавяме и една щипка сол.
8.Сваляме агнешката супа от котлона и оставяме да изстине.
9.Когато изстине до стайна температура, добавяме бавно застройката, като непрекъснато бъркаме.
Приятен апетит!