Агнешка чорба със застройка

Необходими продукти:

агнешко месо - 400 г сварено

агнешки дреболийки - 1 ч.ч. сварени

0риз - 70 г

пресен лук - 1 стрък

моркови - 2 бр.

яйца - 2 бр,

заквасена сметана - 4 с.л.

олио - 50 г

сол - 10 г

черен пипер

джоджен

магданоз - зелен

 

Начин на приготвяне:

1.В тенджера си изсипваме олиото.

2.Изчакваме да се загрее, добавяме свареното агнешкото месо и дреболийки, който сме си ги нарязали предварително на ситно.

3.Оставяме така за около 5-6 минути, след което, добавяме смлените с блендер зеленчуците.

4.След като месото и зеленчуците се запържат, добавяме литър и половина вода, черен пипер и джоджен.

5.Така оставяме да поври 10-тина минути и тогава добавяме ориза.

6.Застройката си я приготвяме, докато супата ври.

7.Разбиваме яйцата със заквасената сметана, като добавяме и една щипка сол.

8.Сваляме агнешката супа от котлона и оставяме да изстине.

9.Когато изстине до стайна температура, добавяме бавно застройката, като непрекъснато бъркаме.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

агнешко месо - 400 г сварено

агнешки дреболийки - 1 ч.ч. сварени

0риз - 70 г

пресен лук - 1 стрък

моркови - 2 бр.

яйца - 2 бр,

заквасена сметана - 4 с.л.

олио - 50 г

сол - 10 г

черен пипер

джоджен

магданоз - зелен

 

Начин на приготвяне:

1.В тенджера си изсипваме олиото.

2.Изчакваме да се загрее, добавяме свареното агнешкото месо и дреболийки, който сме си ги нарязали предварително на ситно.

3.Оставяме така за около 5-6 минути, след което, добавяме смлените с блендер зеленчуците.

4.След като месото и зеленчуците се запържат, добавяме литър и половина вода, черен пипер и джоджен.

5.Така оставяме да поври 10-тина минути и тогава добавяме ориза.

6.Застройката си я приготвяме, докато супата ври.

7.Разбиваме яйцата със заквасената сметана, като добавяме и една щипка сол.

8.Сваляме агнешката супа от котлона и оставяме да изстине.

9.Когато изстине до стайна температура, добавяме бавно застройката, като непрекъснато бъркаме.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители