Необходими продукти:
кори - 500 г
ябълки - 8 бр. ароматни
масло - 100 г разтопено
олио - 100 мл
орехи - 150 г или бадеми
гранулирана захар - 50 г
лимонова кора - ½ лимон
пудра захар - за поръсване
канела - 1 ч.л.или едно пакетче
Начин на приготвяне:
Започваме с ябълките, които ще обелим и почистим от семките.
След това ще ги настържем и леко ще ги изцедим от сока им, ако си пуснат сок, и ще добавим накълцаните ситно орехи, захар, лимоновата кора, разтопеното масло и канелата.
Разбъркваме вкусната смес от ябълките.
След като приготвихме ябълките, си взимаме 2 листа от корите и намазваме горния лист с олио.
След това поръсваме от ябълките и посипваме равномерно 3 супени лъжици върху тях.
Навиваме корите като руло и подреждаме ябълковия щрудел в предварително намазнена тава.
Намазваме щрудела и отгоре с олио и го слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 °C по Целзий.
Пече се бърз и вкусен ябълков щрудел 50 минути.