Апетитни кюфтенца от тиквички и сирене

Необходими продукти:

тиквички - 4 бр. средно големи

яйца - 2 бр.

брашно - 4 с.л.

чесън - 3 скилидки

копър - 1/2 връзка пресен

сол - 2 с.л.

черен пипер - 1 щипка

галета - 6 с.л.

сирене - 150 г

 

Начин на приготвяне:

1. Настържете тиквичките на ренде и ги посолете.

2. Поставете ги в гевгир, за да може течността, която пуснат, да се отцежда от тях, като от време на време ги притискаме с ръка.

3. След като са добре отцедени (1-2 часа трябват), добавете всички останали без солта, с която вече сме ги посолили.

4. Разбъркайте добре цялото съдържание с ръка и започнете да оформяме малки кюфтенца от тиквички, като леко ги притискате с ръка, да се получи тип шницел.

5. Пържете в сгорещено олио и ги въртете по два пъти от всяка страна за по 2 минути. Могат да се пекат и във фурна.

6. След като ги извадите ги поставете върху хартия да се отцеди мазнината.

7. Когато сервирате, ги поръсете с малко копър.

Препоръчително да се консумират с кисело мляко.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

тиквички - 4 бр. средно големи

яйца - 2 бр.

брашно - 4 с.л.

чесън - 3 скилидки

копър - 1/2 връзка пресен

сол - 2 с.л.

черен пипер - 1 щипка

галета - 6 с.л.

сирене - 150 г

 

Начин на приготвяне:

1. Настържете тиквичките на ренде и ги посолете.

2. Поставете ги в гевгир, за да може течността, която пуснат, да се отцежда от тях, като от време на време ги притискаме с ръка.

3. След като са добре отцедени (1-2 часа трябват), добавете всички останали без солта, с която вече сме ги посолили.

4. Разбъркайте добре цялото съдържание с ръка и започнете да оформяме малки кюфтенца от тиквички, като леко ги притискате с ръка, да се получи тип шницел.

5. Пържете в сгорещено олио и ги въртете по два пъти от всяка страна за по 2 минути. Могат да се пекат и във фурна.

6. След като ги извадите ги поставете върху хартия да се отцеди мазнината.

7. Когато сервирате, ги поръсете с малко копър.

Препоръчително да се консумират с кисело мляко.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители