Необходими продукти:
тиквички - 4 бр. средно големи
яйца - 2 бр.
брашно - 4 с.л.
чесън - 3 скилидки
копър - 1/2 връзка пресен
сол - 2 с.л.
черен пипер - 1 щипка
галета - 6 с.л.
сирене - 150 г
Начин на приготвяне:
1. Настържете тиквичките на ренде и ги посолете.
2. Поставете ги в гевгир, за да може течността, която пуснат, да се отцежда от тях, като от време на време ги притискаме с ръка.
3. След като са добре отцедени (1-2 часа трябват), добавете всички останали без солта, с която вече сме ги посолили.
4. Разбъркайте добре цялото съдържание с ръка и започнете да оформяме малки кюфтенца от тиквички, като леко ги притискате с ръка, да се получи тип шницел.
5. Пържете в сгорещено олио и ги въртете по два пъти от всяка страна за по 2 минути. Могат да се пекат и във фурна.
6. След като ги извадите ги поставете върху хартия да се отцеди мазнината.
7. Когато сервирате, ги поръсете с малко копър.
Препоръчително да се консумират с кисело мляко.
Приятен апетит!