Необходими продукти:
гъби портобело - 6 бр.
сол
черен пипер - 1/4 ч.л.
краве масло - 3 ч.л.
пушен бекон - 70 г
гауда - 70 г
чери домати - 5 бр.
моцарела - 100 г
зелен лук - перца
Начин на приготвяне:
1. Почистете гъбите, а пънчетата им отстранете, нарежете на дребно и поставете в купичка.
2. Беконът и гаудата нарежете на кубчета, прибавете в купичката и овкусете с прясно смлян черен пипер.
3. На дъното на всяка шапчица поставете по малко краве масло и поръсете с малко сол.
4. Гъбите напълнете със сместа от купичката, покрийте с ред нарязани чери домати и накрая шайби моцарела.
5. Печете в загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.
6. Сервирайте топли пълнени гъби, гарнирайте с нарязани на ситно перца от зелен или сибирски лук.
Приятен апетит!