Апетитни пълнени гъби с месо и сирена

Необходими продукти:

гъби портобело - 6 бр.

сол

черен пипер - 1/4 ч.л.

краве масло - 3 ч.л.

пушен бекон - 70 г

гауда - 70 г

чери домати - 5 бр.

моцарела - 100 г

зелен лук - перца

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите, а пънчетата им отстранете, нарежете на дребно и поставете в купичка.

2. Беконът и гаудата нарежете на кубчета, прибавете в купичката и овкусете с прясно смлян черен пипер.

3. На дъното на всяка шапчица поставете по малко краве масло и поръсете с малко сол.

4. Гъбите напълнете със сместа от купичката, покрийте с ред нарязани чери домати и накрая шайби моцарела.

5. Печете в загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.

6. Сервирайте топли пълнени гъби, гарнирайте с нарязани на ситно перца от зелен или сибирски лук.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

гъби портобело - 6 бр.

сол

черен пипер - 1/4 ч.л.

краве масло - 3 ч.л.

пушен бекон - 70 г

гауда - 70 г

чери домати - 5 бр.

моцарела - 100 г

зелен лук - перца

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите, а пънчетата им отстранете, нарежете на дребно и поставете в купичка.

2. Беконът и гаудата нарежете на кубчета, прибавете в купичката и овкусете с прясно смлян черен пипер.

3. На дъното на всяка шапчица поставете по малко краве масло и поръсете с малко сол.

4. Гъбите напълнете със сместа от купичката, покрийте с ред нарязани чери домати и накрая шайби моцарела.

5. Печете в загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.

6. Сервирайте топли пълнени гъби, гарнирайте с нарязани на ситно перца от зелен или сибирски лук.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители