Необходими продукти:
тиквички - 2 бр. настъргани големи
яйца - 3 бр.
бакпулвер - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
кашкавал - 200 г настърган
копър - 1/2 връзка
кимион - 1/2 ч.л.
оризово брашно - 3 с.л.
хималайска сол - на вкус
За плънката
крема сирене - 150 г Филаделфия
крема сирене - 150 г
шунка - 200 г на тънки слайсове
чесън - 2 скилидки
Начин на приготвяне:
1. За това апетитно руло от тиквички, след като са настъргани тиквичките, ги посолете и ги оставете за 5 минути, като след това хубаво ги изстискайте.
2. Оставете да се отцедят в купа, като след това добавете яйцата, настъргания кашкавал, нарязания на ситно копър, оризовото брашното, бакпулвера, кимиона, солта и черния пипер на вкус.
3. Разбъркайте хубаво готовата смес.
4. Ползваме тавата на печката, която покриваме с хартия за печене и леко намазваме хартия с олио.
5. Изсипете готовата смес и разнесете равномерно навсякъде.
6. Поставете да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна около 30-35 минути.
7. След като е готов блатът, го оставете да изстине и след това го обърнете върху кърпа.
8. Махнете хартията за печене, като изчакайте още няколко минути, докато изстине нацяло.
9. Започнете да си приготвяте плънката, като в купа изсипете крема сиренето и филаделфията, добавете в него чесъна.
10. Разбъркайте всичко това много добре.
11. С готовата смес намажете блата равномерно навсякъде, като отгоре подредете шунката и завийте на стегнато солено руло.
12. Оставяме така руло от тиквички с Филаделфия, завито в кърпа, за около 2 часа в хладилника, след това вадим, нарязваме и поднасяме.
Приятен апетит!