Необходими продукти:
карфиол - 400 г
моркови - 200 г
червени камби - 4 бр.
черен пипер
сол
царевица - 200 г варена
олио - 3 с.л.
ГАРНИТУРА
ориз - 1.5 ч.ч. бисерен
вода - 3 ч.ч.
сол
черен пипер
дафинов лист - 1
олио - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
1. Измийте зеленчуците, почистете чушките от дръжки и семена, обелете морковите, карфиола накъсайте на розички.
2. Поставете в тава и посолете, подправете със сол и черен пипер, изсипете малко вода да покрие дъното на тавата и полейте с олиото.
3. Печете зеленчуци на 180 °C до готовност, като разбърквайте от време навреме.
4. Измийте ориза и поставете в купата на мултикукъра.
5. Подправете със сол и дафинов лист, щипка черен пипер и една чаена лъжичка олио.
6. Налейте водата и разбъркайте.
7. Затворете уреда и пуснете програмата за бял ориз.
8. След като приключи, е готов свареният ориз.
9. Сервирайте зеленчуци на фурна с бял ориз на мултикукър в средата.
Приятен апетит!